Ellie Garcia
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

31 mei 2022 door Jeffrey Schipper

Schietpartij Texas: 9-jarig meisje getuigde van Jezus voordat ze stierf

Kort voordat de 9-jarige Ellie Garcia werd gedood, plaatste zij op TikTok een video over Jezus. "Hé jongens, ik wil jullie even wat zeggen. Jezus stierf voor ons. Dus als we sterven zullen we bij Hem zijn", liet zij weten in een 15 seconden durende video die door haar vader of Facebook werd gedeeld. Ellie is één van de negentien kinderen die vorige week door een 18-jarige man werd doodgeschoten op een basisschool in de Amerikaanse staat Texas.

Voorgeschiedenis
Dader Salvador Ramosman schoot naast de negentien kinderen ook twee leraren dood. De kinderen variëren in leeftijd van zeven tot tien. De schutter werd ter plekke door politieagenten doodgeschoten. Zijn daad kondigde hij een kwartier voor het drama aan via Facebook. Gouverneur Greg Abbott bevestigde op een persconferentie ook dat de gedode schutter voor de massamoord zijn oma had neergeschoten. Ook dat had de man op Facebook gepost.

Ramos was niet bekend bij justitie. Hij had vorige week nadat hij 18 jaar was geworden legaal twee aanvalsgeweren en munitie gekocht. Over zijn motief is vooralsnog niets bekend. Zijn eventuele banden met de school worden onderzocht. De schietpartij is nieuw materiaal voor de discussie over wapenwetten in de Verenigde Staten van Amerika en zeker in Texas. President Joe Biden riep vorige week op tot strengere wapenwetgeving. Ter bemoediging van de nabestaanden citeerde hij Psalm 34:19. Ook riep de president op tot gebed.

Ellie Garcia
De vader van het meisje die de video over Jezus deelde, laat weten dat haar dochter een rijk gebedsleven had. Ter nagedachtenis aan haar deelde de man een foto waarop Ellie biddend te zien is. Op de foto die in januari is genomen ligt Ellie met gevouwen handen biddend op bed. 'Ik heb mijn Ellie 'betrapt' midden in een gesprek met de Almachtige. Ik houd van je, kleine meid. Ik houd van de manier waarop je bidt', schreef de vader destijds. 'Ze bad iedere avond hardop, zodat we met haar mee konden bidden.'

Bekijk de Facebook-video:

Christenen leven mee
De gruweldaad houdt veel christenen in de VS bezig. Namens The Southern Baptists of Texas Convention deelde directeur Tony Wolfe een aantal gebedspunten: "Bid dat God de wonden van alle gebrokenen van hart zal genezen. Voor deze tragedie zijn geen woorden. De pijn is ondraaglijk. Bid voor emotioneel en fysiek uithoudingsvermogen van hulpverleners en crisisvrijwilligers. Bid om hemelse wijsheid voor lokale beleidsmakers."

Namens het Billy Graham Rapid Response Team is een groep geestelijke verzorgers naar Uvalde gegaan om getroffen families en andere betrokkenen bij te staan. "We sturen professionele hulpverleners om mensen te troosten, naar ze te luisteren, met hen te bidden en Gods liefde te delen met degenen die getroffen zijn door deze gruwelijke tragedie", zegt internationaal directeur Josh Holland. Billy Graham Rapid Response Team heeft een mobiel centrum ingericht om een rustige plek te creëren voor mensen die behoefte hebben aan een gesprek met één van de geestelijke verzorgers.

Slachtoffer eerdere schietpartij deelt herinneringen
Taylor Schumann heeft als receptiemedewerker van een school in Christiansburg, Virginia, ooit een schietpartij op wonderlijke wijze overleefd en deelde haar verhaal met Religion News. Ze slaagde erin om zich in een kast te verstoppen. Het drama in Texas bracht allerlei pijnlijke herinneringen naar boven. "Als ik terugdenk aan de schietpartij herinner ik mij de pijn die ik voelde, de angst die zich van mij meester maakte en het gevoel van hulpeloosheid." Haar ervaringen schreef ze in haar boek 'When Thoughts and Prayers Aren’t Enough: A Shooting Survivor’s Journey Into the Realities of Gun Violence'.

In het interview met Religion News vertelt Schumann ook over de impact die de schietpartij heeft gehad op haar geloofsleven. "Ik ben nooit gestopt met geloven of bidden. Tot dat incident verliep mijn leven relatief rustig en gemakkelijk. Ik ervaarde God alleen in goede tijden. Nooit eerder richtte ik mij huilend op Hem. Na de schietpartij kon ik mijn vragen en twijfels bij God kwijt. Ik heb geleerd dat ik Hem ook in moeilijke tijden mag ervaren. Ook op momenten dat nachtmerries niet verdwijnen en gebeden niet worden verhoord, mag ik Hem ontmoeten."

De schietpartij in Texas was de dodelijkste op een Amerikaanse school sinds die op de Sandy Hook Elementary School in Connecticut in december 2012. Een schutter doodde 26 mensen, onder wie twintig kinderen van vijf tot tien jaar oud. In 2018 doodde een voormalige student van de Marjory Stoneman Douglas High School in Parkland, Florida, zeventien studenten en onderwijzers.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen