Islamitische bruid Pakistan
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

31 mei 2022 door Redactie

Christelijke ouders wanhopig na ontvoering dochter (15) door moslim (45): "De politie doet niets"

De 15-jarige Saba Masih werd ontvoerd door haar 45-jaar oude islamitische buurman. De Pakistaanse Muhammad Yasir dwong zijn christelijke buurmeisje zich te bekeren tot de islam en met hem te trouwen, meldt Morning Star News. Mogelijk heeft de buurman het meisje ontvoerd omdat hij wanhopig is om kinderen te krijgen. "Hij is al drie keer eerder getrouwd geweest en heeft geen kinderen met zijn eerdere vrouwen", vertelt de vader van Saba, Nadeem Masih.

De ouders trekken aan de bel en strijden voor de vrijheid van hun tienerdochter. De vader vertelt hoe de buurman het meisje dwong om in te stappen in een riksja-fiets. De familie schakelde de politie in, maar die hebben dusver nog niets gedaan met de melding. "De politie werkt niet met ons mee", vertelt Nadeem Masih aan Morning Star News. "Volgens de politie heeft Saba zich vrijwillig bekeerd en is ze daarna getrouwd met Yasir, maar we hebben nog geen officiële verklaring hiervan gezien. We pleiten de politie ons in contact te brengen met onze dochter zodat we haar persoonlijk kunnen spreken, maar er wordt niet naar ons geluisterd."

Het meisje komt uit een arm rooms-katholiek gezin uit de regio Lahore in Pakistan. Haar vader is werkzaam in een van de vele textielfabrieken in het moslimland. Haar moeder was werkzaam als huishoudelijke hulp, maar kan momenteel niet werken door een blessure. Saba nam een deel van het werk van haar moeder over om het gezin financieel te ondersteunen. De christelijke familie Masih heeft het zwaar te verduren, vaak worden christenen minder betaald en slecht behandeld. Naast de verdrukking lopen vrouwen en meisjes zoals Saba het risico op ontvoering en uithuwelijking. Het land staat op plek 8 op de Ranglijst Christenvervolging van Open Doors. Door de ontvoering van Saba komt het gezin nog verder in de problemen. "We hebben al zo zwaar te lijden en nu moeten we onze dochter ook nog eens missen", aldus vader Nadeem Masih.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

W
Wat een onrecht. Heer help dit meisje en haar familieleden. Bescherm haar. Breng haar veilig terug bij haar ouders bid ik u in Jezus’ naam. Amen.