Nigeria
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

30 mei 2022 door Redactie

31 doden waarvan voornamelijk kinderen bij voedseluitdeelactie Nigeriaanse kerk

Opnieuw vreselijk nieuws uit Nigeria. Tijdens de viering van het vierjarig jubileum van een Nigeriaanse kerk zijn door drukte 31 mensen om het leven gekomen, waarvan de meeste kinderen waren. Het was zo druk bij het evenement omdat de kerk gratis voedsel en cadeaus uitdeelde.

The Kings Assembly, een kerk in de Nigeriaanse plaats Port Harcourt, bestond afgelopen week vier jaar en wilde dat zaterdag groots vieren. Daarom besloot men om eten en cadeaus uit te delen. Dat is in de tijd dat de kerk bestaat een gewoonte geworden wanneer er iets te vieren valt. Ook bij eerdere evenementen of vieringen deed men dat namelijk. Ook toen was de opkomst groot, waardoor men het liefdadigheidsevenement niet bij de kerk organiseerde maar bij de Polo Club, waar veel meer ruimte was.

Er kwamen inderdaad gigantisch veel mensen op af. Vrijdagavond verzamelde zich al een grote menige voor de hekken die het terrein afsloten, terwijl die pas om 09.00 uur open zouden gaan. Dat ging in eerste instantie niet goed, maar op een gegeven moment werd de menigte ongeduldig en brak men de hekken open. Daarom stormden honderden mensen naar binnen. In de drukte werden tientallen mensen doodgedrukt of onder de voet gelopen.

In totaal kwamen er 31 mensen om het leven, waarvan de meeste kinderen waren. Ook een zwangere vrouw overleed. Daarnaast zijn er zeven mensen opgenomen in het ziekenhuis met verwondingen.

Foto: Twitter

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?