Het Pinksterfeest
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

30 mei 2022 door NBG

Pinksterverhaal in het Oekraïens beschikbaar

Het pinksterverhaal uit Bijbel Basics is vanaf vandaag beschikbaar in het Oekraïens. ‘Zo helpen we kerken met Oekraïense kinderen om van Pinksteren een feest te maken’, zegt Anne-Mareike Schol-Wetter, Hoofd Bijbelgebruik bij het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap. Van de Bijbelverhalen voor kinderen en ander Oekraïens Bijbelmateriaal wordt veel gebruik gemaakt.

De pinksteraflevering van Bijbel Basics bevat een compleet pakket voor kinderen in de kerk: het pinksterverhaal en gespreksvragen, plus verwerkingsvormen zoals groepsspelletjes en het maken van een wereldbol-met-lichtje.

Veel belangstelling
'De Oekraïense Bijbelverhalen voor kinderen voorzien in een behoefte. Tot nu toe zijn de zes beschikbare Bijbel Basics-afleveringen circa 850 keer gedownload’, aldus Anne-Mareike Schol-Wetter. De aflevering over verdriet en troost werd verreweg het meest gebruikt; deze werd ruim 400 keer gedownload. 

De Oekraïense versie kan gratis gedownload worden via debijbel.nl/bijbelbasics. Daar staan ook de zes eerder vertaalde afleveringen en de Nederlandstalige Pinksteraflevering.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?