Achterhoekse Mannenzangavond
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

03 juni 2022 door Redactie

Binnenkort: eerste Achterhoekse Mannenzangavond in Aalten

Een groep mannelijke zangliefhebbers uit Aalten is bezig met de voorbereidingen van de eerste ‘Achterhoekse Mannenzangavond’. Zondagavond 3 juli om 19.30 uur begint deze zangavond in de ‘Oude Helenakerk’ in Aalten. Als thema is gekozen voor ‘Toekomstmuziek’.

“Het idee ontstond al eerder maar is op stoom gekomen omdat we blij zijn dat we na de coronaperiode eindelijk weer volop mogen zingen. In de kerk, in een koor, alleen of met anderen, we mogen weer zingen en dat motiveerde ons, als zangliefhebbers, om deze avond te organiseren”, vertelt Erik Mateman, één van de initiatiefnemers.

“Toekomstmuziek vinden wij een passend thema, het geeft weer dat we met vertrouwen de toekomst tegemoet zien en als mannen uit verschillende kerken of geloofsgemeenschappen elkaar beter willen leren kennen en ontmoeten door middel van een gezamenlijke passie voor het zingen van liederen met een inhoud”.

Mannenzangavonden zijn zeer populaire evenementen in plaatsen als Katwijk en Rijssen. Het concept is even simpel als doeltreffend; mannen komen bij elkaar om samen te zingen. Op het programma staan liederen van Johannes de Heer, psalmen, gezangen maar ook liederen uit de ‘Opwekkingsbundel’ komen aan bod. “We willen graag God eren met onze stem en zingend onze dankbaarheid tot uiting brengen.”

Het concept is weliswaar afgekeken stelt de commissie maar we geven er een eigen identiteit aan.

De mannenzangavond duurt ongeveer een uur. “Het zingen staat centraal, er is geen randprogramma of overdenking, wel is er na afloop gelegenheid om na te praten, te evalueren, en aangezien het een eerste keer is ontvangt de organiserende commissie graag opbouwende feedback dit onder het genot van koffie/thee.

De organisatie bestaat uit mannen uit diverse kerken in Aalten, die zingen als verbindende factor hebben. Organist Harry van Wijk begeleidt de avond muzikaal.

De commissie benadrukt dat de avond voor alle jongens en mannen uit de Achterhoek die van zingen houden toegankelijk is, ook mannen die verder weg wonen zijn uiteraard van harte welkom. Je hoeft geen geschoolde zanger te zijn, iedereen is welkom. “We zingen weliswaar kerkelijke nummers, maar daar zitten genoeg nummers tussen die ook mensen die geen directe kerkelijk binding hebben bekend in de oren klinken.”

Klik hier voor meer informatie

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?