The Chosen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

27 mei 2022 door Patrick Goede

Hitserie The Chosen inmiddels al meer dan 400 miljoen keer bekeken wereldwijd

De op de Bijbel gebaseerde hitserie The Chosen heeft de afgelopen maand de mijlpaal van 400 miljoen weergaven gepasseerd, volgens nieuwe gegevens van de studio die ook aantonen dat het project een sensatie aan het worden is in andere landen dan de Verenidgde Staten, zoals Brazilië. De serie streeft ernaar 1 miljard mensen te bereiken met het evangelie, meldt Christian Today.

Het aantal keer dat de serie bekeken is geeft niet het totale aantal mensen weer die bereikt zijn met de serie. Angel Studios schat dat dit er nu zo´n 94 miljoen zijn.

Fenomeen
De serie is een wereldwijd fenomeen. In Brazilië kwam de serie-app vorige maand in de Apple Top 10 van de meest populaire gratis apps. Volgens gegevens op de website van Angel Studios is het alleen al in dat land bijna 70 miljoen keer bekeken.

Op donderdag bevatte de comment section van de app berichten van kijkers in Mexico, Colombia, Nigeria, Nieuw-Zeeland en India, die allemaal applaudisseerden voor de serie. "Het heeft de Bijbel tot leven gebracht in mijn leven", laat iemand uit Zambia bijvoorbeeld weten.

Kinderen
In de Verenigde Staten belandde The Chosen in april op nummer 8 op Roku's lijst met zoekopdrachten, volgens Variety. Het staat daarmee twee plekken hoger dan de populaire Spider-Man film: Far From Home.

Seizoen 3 van The Chosen wordt momenteel gefilmd. Regisseur Jenkins zei onlangs dat de reacties van fans op de show hem heeft bemoedigd. Mensen, zei hij, komen naar hem toe en zeggen: "De show heeft mijn geloof in Christus weer helemaal nieuw leven ingeblazen. De show heeft me dichter bij Christus gebracht. Door de show ben ik me minder gaan focussen op religie en meer op Jezus - en mijn kinderen, die nooit naar iets met geloof kijken, ze willen er nu wel naar kijken en houden ervan."

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

C
Dank CIP, voor deze "tip". Ik heb de series meteen opgezocht op YouTube en inmiddels twee afleveringen gezien. Het is fascinerend om stil te kunnen staan bij de levens die rechtstreeks door Jezus aangeraakt werden. Ik kan me direct voorstellen waarom de serie zo populair is, want voor zovelen is de Bijbel slechts "een boek", men staat er niet bij stil dat we erin lezen over échte mensen.Ik hoop niet teleurgesteld te worden in de volgende afleveringen maar: complimenten, tot zover, en alle zegen voor de makers!