Duitsers
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

27 mei 2022 door Patrick Goede

Meer dan twintig procent van Duitsers weet niet meer wat betekenis van Pinksteren is

Van alle Duitsers weet meer dan twintig procent niet wat de betekenis van Pinksteren is. Onder alle Duitse katholieke en protestantse christenen is dit aantal een schrikbarende zeventien procent. Dit blijkt uit een onderzoek dat is ingesteld door de Duitse krant Die Tagespost.

Uit de vragenlijsten die voor het onderzoek zijn opgesteld blijkt dat vooral jongeren niet goed meer weten wat de betekenis van Pinksteren is bij onze oosterburen. Van de respondenten tussen de 18 en 29 jaar gaf 33 procent aan niet te weten wat Pinksteren inhoudt. In de groep ondervraagden tussen de 40 en 49 jaar oud was dit nog altijd 23 procent terwijl in de oudste groep ondervraagden veertien procent niet weet wat Pinksteren inhoudt.

Onder protestanten en katholieken ligt het aantal mensen dat de betekenis van Pinksteren niet kent wat lager. Van beide denominaties zegt ongeveer 17 procent geen idee te hebben. Van de respondenten die tot een vrije kerk behoren, weet ongeveer 28 procent de betekenis van Pinksteren niet meer. Dat is vergelijkbaar met het percentage niet-confessionele Duitsers. Aan het onderzoek deden ongeveer 2100 Duitsers mee.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

R
Het is logisch: het gros van de mensen, ook in Duitsland, vertikt het tegenwoordig om nog met enige regelmaat de kerk te bezoeken. Hoe zou je dan te weten moeten komen wat 'Pinksteren' inhoudt? Het geloof, maar ook de kennis daarover, komt een mens nu eenmaal niet zomaar aanwaaien.