kruis
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

01 juni 2022 door Redactie

Vragensteller Refoweb is bang om te sterven: 'Ik moet bekeerd worden, maar weet niet hoe'

"Ik ervaar constante angst voor de dood. Ik ben oprecht bang voor de dood omdat ik weet dat ik niet kan sterven, dat ik een nieuw hart moet ontvangen en bekeerd moet worden, maar ik weet niet hoe. Diep in mijn hart wil ik dit ook niet omdat ik steeds dingen doe waarvan ik weet dat dit niet goed is (slechte programma’s kijken waarin gevloekt wordt bijvoorbeeld). Het enige positieve van de laatste tijd is dat we eindelijk de stap naar een andere kerk hebben gemaakt, waar we ons veel meer thuis voelen en ook een toekomst voor de kinderen is (hopelijk). Wat te doen?", aldus een vragensteller in de vragenrubriek van Refoweb.nl.

"Ik mag je maar één Weg wijzen: naar de HEERE toe!", antwoordt ds. G. Kater. "Naar God in Christus toe. Bij Hem is allereerst raad voor jouw angsten. Hij is niet alleen machtig om jou bekering en geloof te geven, maar Hij is daar ook zeer gewillig toe. Hij roept jou in het Evangelie om met al je zonden de toevlucht tot Hem te nemen. Vertel Hem in gebed, telkens opnieuw, van alle angsten en zorgen. Vertel Hem hoe vast je aan de zonde zit en dat het jou nooit lukt om daar jezelf in eigen kracht van te bevrijden. Vertel Hem alles; maar roep Hem ook aan om Zijn vergevende genade en om Zijn bevrijdende macht. In het bloed van Christus is vergeving van zonden te vinden, ook voor jou.

Je zorgen om je kinderen kan ik heel goed begrijpen. En toch; ook daarvoor is er geen andere weg. Je mag ze bij Hem brengen. Dat is niet het láátste wat we nog kúnnen doen; maar het éérste wat we dagelijks mógen doen. Wij kunnen het hart van onze kinderen niet veranderen, dat is en blijft Gods eigen werk. Maar we mogen ze wel aan Zijn genadetroon brengen. Aan de voeten van de God Die in Zijn Woord belooft dat Hij van kind tot kind zal doorgaan met Zijn genadewerk, naar de trouw van Zijn genadeverbond.

Hoewel ik niet weet hoe alles zal gaan met mij en mijn kinderen; is het mij toch genoeg om te weten dat voor degenen die God lief hebben alle dingen moeten medewerken ten goede. Wie door het geloof aan Christus verbonden is hoeft ten diepste nooit bang te zijn, al kunnen ook Gods kinderen dat wél zijn als ze niet op Hem zien in het geloof. Maar de Koning van de Kerk is ook de Overste van alle koningen van de aarde; Die álle dingen leidt en regeert. Dat geeft rust en vrede in het hart van Zijn onderdanen", schrijft de hersteld hervormde predikant uit Arnemuiden.

Lees zijn volledige antwoord op Refoweb.nl

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

"Ik moet bekeerd worden, maar weet niet hoe."

Jezus zegt dat we onszelf moeten bekeren, zelf moeten zoeken naar God en zijn plan met ons leven, zelf de eerste stap en de volgende stappen zetten naar Hem toe.

Dit is een beslissing van onszelf en we hoeven nergens op te wachten, zelfs niet op God. Immers, Hij biedt ons zijn onvoorstelbare luister elke dag weer aan en het is puur aan óns of wij daarop ingaan.

Kies dan zélf vandáág wie je dienen zult!

Maak zélf de keus tussen licht of duisternis, tussen God of satan.

Is toch niet zo moeilijk?
Vakanties
Hier adverteren?