trouwen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

31 mei 2022 door Redactie

Vragensteller Refoweb wil trouwen met ongelovige vriend: 'Het is zo’n geestelijke strijd'

"Ik heb een ongelovige vriend, nu bijna 5 jaar. Ik heb God een zegen en Zijn wil gevraagd over het contact met mijn vriend en ik bid iedere dag voor hem dat hij tot bekering mag komen. Ik weet vanuit mijn christelijk geloof en Gods Woord dat je geen ongelijk span mag vormen met een ongelovige. Het is zo’n geestelijke strijd. Ik kan hem niet dwingen om tot bekering te komen. Hij moet het voor zichzelf doen uiteraard en niet voor mij." De vrouw vraagt via de vragenrubriek van Refoweb.nl om advies.

In haar antwoord wijst pastoraal medewerkster Nellie van Dooijeweert op 2 Korinthe 6:14-16, waarin christenen worden opgeroepen om geen huwelijk aan te gaan met een ongelovige. "Trouwen met een ongelovige partner is ongehoorzaamheid tegenover God, dat zie je na verloop van tijd vaak uitgewerkt in de praktijk. Het is niet altijd zo, maar vaak leidt het tot grote problemen in het huwelijk. We kunnen geen compromissen sluiten met zaken die de Heere verbiedt." 

Zij vraagt aan de vragensteller of haar vriend met de vrouw meegaat naar de kerk om haar een plezier te doen. "Licht en duisternis kunnen niet samen gaan. Het is een heel dringende vraag: hoe zal het gaan als jullie werkelijk zouden trouwen? (...) Hebben jullie het punt huwelijk al eens uitvoerig besproken? Weet je of hij met jou zou willen trouwen? En zijn familie, hoe staan zij tegenover christenen en tegenover een huwelijk zoals jij voor je ziet?"

Van Dooijeweert vervolgt: "Jij bent zelf verantwoordelijk voor de stappen die je zet. Ik ben bang dat de uitkomst moet zijn: een absolute overgave aan Christus van je vriend en anders een einde maken aan de gedachte van trouwen en gewoon de vriendschap aanhouden of afbreken. Ik weet dat het hard is wat ik nu zeg, maar zoals het er nu voor staat kun je niet denken over trouwen." Zij wenst de vragensteller "Gods hulp en wijsheid" toe.

Lees haar volledige antwoord op Refoweb.nl

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

E
Zoek Samen de éénheid in het Geloof VOOR DAT je gaat Trouwen.

Anders is de kans Groot dat het je LATER zal Berouwen.