bidden
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

27 mei 2022 door Redactie

Vragensteller Refoweb vreest dat hij zichzelf bedriegt: 'Ik voel helemaal niets op geestelijk gebied'

"Op dit moment worstel ik erg met de vraag hoe ik nog bekeerd kan worden. Ik ben zo bang dat ik mezelf bedrieg en er veel meer van maak dan het is, of er veel te makkelijk mee om ga. Ik weet dat ik zondig ben en die zondeschuld moet voelen, maar ik voel het niet. Ik voel helemaal niets op geestelijk gebied", aldus een vragensteller met psychische problemen in de vragenrubriek van Refoweb.nl, vragend om advies.

"Je schrijft dat je niet meer onbekeerd verder kunt leven", antwoordt ouderling Bart Bolier. "Het is mijn hartelijke wens dat dit werkelijk zo is. Want dan zal de Heere zéker uitkomst geven. Ons probleem is dat we veel te makkelijk onbekeerd verder kunnen leven en de Heere aan Zijn plaats kunnen laten en Hem niet werkelijk nodig hebben. Maar wie door genade leert uitroepen: “Geef mij Jezus, of ik sterf”, die kan inderdaad niet verder leven. Zulke noodkreten zullen echter ook niet onbeantwoord blijven.

Verder is het goed om te benadrukken dat het niet allereerst gaat om wat ik allemaal voel (hoewel het geloof niet geheel buiten het gevoel om gaat) of hoe diep ik mijn zondeschuld voel (hoewel niemand werkelijk de toevlucht tot Christus zal nemen wanneer hij zijn zondeschuld niet gevoelt). Het gaat erom dat Gods Woord, door Zijn Geest, in ons hart wordt gebracht, zodat we leren als een verloren zondaar te buigen onder de Heere en te vluchten tot Jezus.

Wat ook aandacht moet hebben, is het zoeken van professionele hulp met betrekking tot je psychische problemen. Er zijn ook kinderen van God die blijvend psychische problemen hebben. Een werk van de Heilige Geest in het hart lost niet automatisch psychische problemen op. (...) Omdat je schrijft over je gevoel en daar te veel op af gaan, bang zijn om jezelf te bedriegen, is mijn advies om veel tijd te nemen om biddend je Bijbel te lezen. Je zult zeggen: wat een voorspelbaar advies. Dat is het zeker, maar het is evenwel het meest genegeerde en minst opgevolgde advies."

Lees zijn volledige antwoord op Refoweb.nl

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

C
"Verlos mij, o God, want het water is tot aan de ziel gekomen. Ik ben gezonken in bodemloze modder, waarin men niet kan staan; ik ben gekomen in de waterdiepten en de vloed overspoelt mij. Ik ben moe van mijn roepen, mijn keel is ontstoken; mijn ogen zijn bezweken, omdat ik steeds hoop op mijn God." (Psalm 69)Er is veel te leren van Bijbelse schrijvers. Ik vind het goed dat ouderling Bart Bolier benadrukt dat het niet om het "gevoel" gaat. Is het niet beter te omschrijven als "besef"..?Vakanties
Hier adverteren?