Voormalig moslima die zelfmoord wilde plegen vertelt hoe visioen van Jezus alles veranderde

Nieuws1 juli 2022
Voormalig moslima

Nikta en haar zus groeiden op in Teheran, Iran, voordat ze op jonge leeftijd naar de Verenigde Staten verhuisden. Nikta vertelt bij de Christian Post haar bijzondere verhaal over rebellie, trauma, hopeloosheid, verlossing en dankbaarheid.

Nikta (achternaam weggelaten vanwege privacyoverwegingen) vertelt dat ze als kind niet altijd "liefde" voelde. Haar ouders werkten hard en ze hadden vaak ruzie. Nadat het gezin naar Californië is verhuisd om beter onderwijs te krijgen in een vrij land, probeert Nikta haar eerste sigaret op 7-jarige leeftijd. Ze drinkt voor het eerst alcohol op haar veertiende na aanmoediging door haar oudere zus. 

Een traumatische ervaring met één van de vrienden van haar zus maakt dat ze als tiener "de hele tijd" wil drinken. Ze raakt geïnteresseerd in new-age-ideeën en verzamelt 'magische' kristallen nadat ze de middelbare school in Californië heeft verlaten.

Angstig
Tijdens haar studententijd begint Nikta zich suïcidaal en angstig te voelen, dit groeit uit tot een enorme sociale angst, waardoor het moeilijk wordt om naar de universiteit in Californië te gaan. Haar moeder stelt voor dat zij en haar zus voor de zomer naar Iran reizen, zodat ze weer contact kan maken met haar familie.

"Ik dacht: 'Mam, ik heb zo'n erge buikpijn, ik wil het huis echt niet uit'", herinnert Nikta zich. "'Ik wil niet gaan. Ik wilde echt niet gaan.'" 

Hoewel ze niet wil gaan, krijgt ze tijdens haar reis een visioen van Jezus. Het haalt haar uiteindelijk over om het moslimgeloof achter zich te laten en een nieuw geloof in Christus te omarmen, een beslissing die haar in het begin veel geld kost.

Ondanks haar bezwaren stuurt Nikta's moeder haar toch naar Iran. Ze herinnert zich dat ze meteen naar huis wilde toen ze landde. Maar nu ziet Nikta in dat de reis echt deel uitmaakte van Gods plan voor haar leven.

Visioen
Op een nacht, terwijl ze in de slaapkamer van haar tante ligt, krijgt Nikta een visioen van Jezus te zien. Hij heeft lang, donker haar en een blauw gewaad. Ze herinnert zich dat Hij in een oude houten kerk stond met glas-in-loodramen.

"En Hij keek naar mij, en Hij zei tegen mij: 'Volg mij'. Ik kon Hem niet hoorbaar horen zeggen: 'Volg mij', maar ik weet dat Hij dat zei." 

Nikta zoekt op Google naar een afbeelding van Jezus. En tot haar verbazing is het beeld dat ze vindt hetzelfde als wat ze in haar visioen heeft gezien.  

Gek
"En dus begon ik meteen te denken: 'Ik moet christen worden omdat ik net Jezus heb gezien. Oke, wat is het christendom precies?'" 

Ze sms't haar christelijke vriend en hij biedt aan haar mee naar de kerk te nemen.

Nikta informeert haar moslimgrootvader over haar visie en haar plan om zich tot het christendom te bekeren. Ze denkt dat haar grootvader opgewonden zal zijn. Maar in plaats daarvan vraagt hij haar waarom ze de islam zou verlaten. Nikta's zus verklaart haar voor gek. 

"Dat was gewoon mijn eerste voorproefje van hoe de wereld Jezus niet accepteert," zegt Nikta. 

Teken
Wannneer ze terugkeert naar Californië, gaat Nikta samen met haar vriend naar de kerk. Ze vertelt dat hoe meer ze bad, hoe meer de Heer tot haar sprak. Ze herinnert zich hoe alles 'levend' aanvoelde nadat ze was gedoopt. 

"Ik geloof dat het een teken was dat God me meenam naar dit nieuwe leven waarin ik met geestelijke ogen naar de dingen mag kijken," vertelt Nikta. 

Nikta is sinds haar bekering tot het christendom niet meer naar Iran teruggekeerd. De Islamitische Republiek, de Iraanse regering, staat bekend om de vervolging van de christelijke minderheid in het land. Open Doors USA rangschikt Iran als negende op de Ranglijst christenvervolging. Christelijke bekeerlingen vanuit de islam lopen het grootste risico. 

Slaan
Dan ontvangen de ouders van Nikta haar doopakte per post. Nikta's moeder zegt dat ze niet meer de dochter is die ze heeft grootgebracht en ze voelt zich verstoten. 

Wanneer Nikta het huis verlaat, ziet ze een visioen van drie engelen die met haar meereizen. Ze blijft tot God bidden om troost. Ze vertelt haar vriend wat er is gebeurd, en hij keert met haar terug naar het huis. Nikta's ouders vragen haar vervolgens waar ze was. 

De voormalig moslima is bang, omdat ze verhalen heeft gehoord over moslimvaders die hun dochters onthoofden omdat ze christen zijn geworden. Wanneer ze het huis binnenkomt, begint haar vader te schreeuwen en tegen haar hoofd te slaan.

"Hij zei: 'Je bent waardeloos. Wie denk je wel dat je bent? Omdat je Jezus volgt, denk je dat je zo speciaal bent'," herinnert Nikta zich.  

Nikta rent het huis uit en trekt in bij haar vriend en zijn gezin. Het stel trouwt een paar jaar later en heeft nu een kind.

Nikta herstelde uiteindelijk de relatie met haar familie en ze kwamen zelfs naar haar bruiloft. "Ze bleven manieren vinden om contact met me op te nemen. Ik herinner me dat God tot me sprak de dag nadat het hele misbruik had plaatsgevonden, en Hij zei dat ik ze moest vergeven." 

Praatmee

Beluister onze podcast

#322 Patrick & Jeffrey over David de Vos, de Trump-bijbel en een opvallende arrestatie
Beluister op soundcloud
Bekijk alle afleveringen
Of beluister op:

Meerartikelen

Kevin R. Johnson
Nieuws

Amerikaanse kerk kiest ondanks aanklacht voor 'genderdiscriminatie' opnieuw mannelijke pastor

Een baptistenkerk in New York, die eerder dit jaar werd aangeklaagd wegens ‘genderdiscriminatie’, kiest opnieuw voor een mannelijke pastor. Dat meldt The Christian Post. De kerk in kwestie, de Abyssinian Baptist Church, heeft pastor Kevin R. Johnson

Greg Laurie
Nieuws

Amerikaanse predikant stelt dat Iraanse aanval op Israël ‘vervulling was van Bijbelse profetie’

De Amerikaanse predikant en evangelist Greg Laurie zegt dat hij gelooft dat de Iraanse aanval op Israël vorige week een vervulling was van een Bijbelse profetie. Dat meldt CBN News. In de nacht van zaterdag 13 op zondag 14 april gingen in heel Israël

Ds. W.A. Zondag
Video

Volgens ds. Zondag beschouwen sommige christenen de rustdag als een soort concentratiekamp

De rustdag als een soort concentratiekamp, omgeven door prikkeldraad. Volgens ds. W.A. Zondag, verbonden aan de Gereformeerde Gemeente in Dordrecht, is dat hoe sommige christenen de zondag beschouwen. De predikant merkte dit op in een preek die hij e

gamen
Video

Video: Dennis raakte verslaafd aan gamen toen zijn droom in duigen viel

Op de basisschool viel de droom van Dennis (23) in duigen. Vanwege een handicap kon hij geen vrachtwagenchauffeur worden, dus had Dennis geen zin in school. Hij ging liever gamen en gooide minimaal 16.000 euro weg. In een videoserie over verslavingen

Zie ik kom spoedig
Video

Openbaring 15: Zeven gouden schalen gevuld met de toorn van God

Het is tijd voor de laatste ronde. Johannes ziet zeven engelen tevoorschijn komen met zeven gouden schalen in hun hand. Deze zijn gevuld met de toorn van God. Het wordt heel heftig! Maak in onderstaande video tijd voor aflevering 29 van een 40-delige

Jeremia 29:11-12
Verdieping

Een hoopvol bericht van God terwijl je midden in de ellende zit

‘Mijn plan met jullie staat vast – spreekt de HEER. Ik heb jullie geluk voor ogen, niet jullie ongeluk: ik zal je een hoopvolle toekomst geven. Jullie zullen mij aanroepen en tot mij bidden, en ik zal naar jullie luisterenʼ - Jeremia 29:11-12. Je zul

Soedan
Nieuws

Soedan: Christelijke moeder verliest twee baby's in vluchtelingenkamp en wordt mishandeld

Ze verloor twee baby's en heeft te kampen met zwaar lichamelijk en geestelijk lijden doordat ze wordt mishandeld vanwege haar christelijke geloof. De 41-jarige Fatima Adam, moeder van vier kinderen, is een van de naar schatting 8 miljoen mensen in So

Pinksterfestival Onstwedde
Nieuws

Pinksterfestival in Onstwedde verwelkomt InSalvation, Matthijn Buwalda en Elly Zuiderveld

In het Pinksterweekend van 2024 wordt in Onstwedde, bij Stadskanaal, het Amazing Grace Festival gehouden. Dit kleinschalige festival trekt met name gezinnen aan die houden van het gemoedelijke karakter van het festival. Dit jaar treden bij Amazing Gr

Meerartikelen

TU
Nieuws

Theologische Universiteit Utrecht en Evangelische Theologische Faculteit, Leuven maken samen dubbele graad deeltijdstudenten mogelijk

De Theologische Universiteit Utrecht (TUU) en de Evangelische Theologische Faculteit, Leuven (ETF Leuven), hebben een onderwijsprogramma ontwikkeld waarbij deeltijdstudenten op een flexibele manier een dubbele graad kunnen halen: de graad van Master

woestijn
Boekfragment

Iedere christen kan een geestelijke woestijnervaring gebruiken

Heb jij weleens een woestijnervaring gehad? Denk dan niet aan een reis door de Sahara of naar het Midden-Oosten. Het gaat om een woestijn in geestelijke zin. Met woestijnervaring wordt bedoeld dat je het gevoel hebt dat alles je uit handen geslagen i

Matthijn Doekes
Column

Hoe om te gaan met een depressie? 8 praktische tips

Toen ik 16 jaar oud was, kreeg ik mijn eerste allesomvattende depressie. Ik kon maandenlang niets meer en lag alleen nog maar in bed. Ik was in shock over hoe leeg en eenzaam ik me voelde en was lamgeslagen. Na maanden van onderzoek werd ik opgenomen

Wilkin van de Kamp
Video

Wilkin van de Kamp: "Het kruis is zoveel meer dan de ultieme demonstratie van zelfopofferende liefde"

"Het kruis is zoveel meer dan de ultieme demonstratie van zelfopofferende liefde. In de Oosters-Orthodoxe Kerk is het kruis geen teken van smaad en schande, maar is de gekruisigde de triomferende verlosser. Gods triomftocht begint aan het kruis. Door

Iran
Verdieping

Hoe kunnen christenen reageren op de aanval van Iran op Israël?

Afgelopen zaterdag (13 april) kwamen Iraanse voorgangers van Transform Iran bij elkaar om te bidden voor Iran, Israël, de oorlogsdreiging in het Midden-Oosten en voor vrede en herstel en verandering van Iran. Na maanden van proxy gevechten en bedreig

Jerry Savelle
Nieuws

TV-evangelist Jerry Savelle (76) overleden

Jerry Savelle, een populaire Amerikaanse tv-evangelist en voorstander van het welvaartsevangelie, is maandag op 76-jarige leeftijd overleden. Dat meldt The Christian Post. Jerry Savelle Ministries International (JSMI) kondigde op Facebook aan dat de

Biecht
Nieuws

Amerikaanse priester aangevallen met pepperspray tijdens afnemen biecht

In de St. Mary's Kathedraal in het Amerikaanse Amarillo is een priester met pepperspray aangevallen tijdens het afnemen van de biecht. Als reactie hierop heeft de kerk aangekondigd dat alle reguliere biechtsessies voor onbepaalde tijd worden opgescho

Mannenzangavond Katwijk aan Zee
Video

Kippenvel: 1700 mannen zingen Psalm 71 in de Nieuwe Kerk van Katwijk aan Zee

'Ik roem, o eeuwig Alvermogen, 'k Roem Uw gerechtigheid, Die zoveel glans verspreidt, Zo heerlijk schittert uit den hoge, O HEER der legerscharen, Wie kan U evenaren?', deze woorden zijn afkomstig uit het eerste vers van Psalm 71. De Psalm werd vorig

Dopeling
Nieuws

Megadoop in Frankrijk: 12.000 mensen geven tijdens Pasen hun leven aan Jezus

Op Eerste Paasdag zijn liefst meer dan 12.000 mensen gedoopt in Frankrijk. Dat meldt CBN News. Het betekent een record voor het land waar ongeveer 50% van de mensen zegt niet in God te geloven en waar de secularisatie steeds meer doorzet. Volgens Fra

Oeganda
Nieuws

Moslim in Oeganda verdacht van moord op tot christendom bekeerde moeder

In Kamuli, een district in Oost-Oeganda, is de 50-jarige Sulaina Nabirye onder tragische omstandigheden overleden. Nabirye, die zich op 10 februari bekeerde tot het christendom, zou door haar eigen zoon zijn vergiftigd omdat ze weigerde terug te kere

Ds. P. de Vries
Video

HHK-predikant wijst op de roeping die elke christen heeft: "Praat met anderen over God"

"Wij kunnen het Woord alleen maar tot het oor brengen. Dat doe ik hier in de kerk en dat is ons aller roeping in de samenleving. Dan ben je er niet om te preken, maar moeten we wel naar gelegenheden zoeken om met mensen over God te spreken. Soms dien

P. J. Vergunst
Verdieping

Oorlogen in naam van de godsdienst

Oorlogen en geruchten van oorlogen zijn tekenen van de tijd waarin wij leven, signalen van het laatste der dagen, van Christus Die bezig is om te komen. Te begrijpen is dat, als we zien dat de mens van de wetteloosheid en de afval deze tijd kenmerken