Vaccineren kind
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

25 mei 2022 door Jeffrey Schipper

Eerste Kamer verwijst vaccinatiewet D66 naar prullenbak

'De Eerste Kamer is geroepen slechte wetgeving te weren. Dat was nodig, want dit wetsvoorstel rammelde aan alle kanten.' SGP-senator Peter Schalk laat aan duidelijkheid niets te wensen over. Dinsdag verwees een eensgezinde Senaat de vaccinatiewet van D66 naar de prullenbak.

In het wetsvoorstel werd voorgesteld dat ouders de keuze wordt geboden een ‘veilige’ crèche uit te kiezen waar alleen kinderen zitten die hun prikken uit het Rijksvaccinatieprogramma hebben gehad. Nadat de Raad van State en het Mensenrechtencollege duidelijk maakten dat gewetensbezwaarde ouders eventuele weigering zouden kunnen aanvechten, keurde de Eerste Kamer de wet af. De Senaat vreest dat door het aannemen van de wet, personeelsleden van crèches of buitenschoolse opvang gedwongen konden worden een coronaprik te nemen.

"Dit is teleurstellend voor al die ouders die niet willen dat hun kind besmet wordt met mazelen of polio", reageerde Tweede Kamerlid Paul van Meenen namens D66 als indiener van de motie. Het wetsvoorstel werd in de Eerste Kamer met 7 voorstemmen en 68 tegenstemmen verworpen. Alleen de D66-fractie stemde voor.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

P
Goed dat het wetsvoorstel verworpen is. Het gevaar is actueel dat dwangverplichting dichtbij is en dat keuzes uitgesloten worden. Als kinderen van God weten we wat dit betekent.