Abigail
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

25 mei 2022 door Geerten van Breugel

Ontmoetingsdag op Hemelvaartsdag: de vergeten groep Messiaanse Joden

Was dertig jaar geleden een Messiaanse Jood nog een zeldzaamheid in Israël, vandaag kent bijna iedere Israëli wel iemand die in Jesjoea gelooft. Het Caspari Center publiceerde recent een onderzoek over de gemeenschap. Daaruit blijkt dat er inderdaad groei is om dankbaar voor te zijn, maar er ook wel kanttekeningen bij de cijfers zijn te plaatsen. Op Hemelvaartsdag houdt Israël en de Bijbel een Ontmoetingsdag en geeft ze aandacht aan deze vergeten groep. Kijk ook mee op de Facebookpagina van CIP!

Maar wie zijn ze en wat is hun achtergrond? Welke rol spelen zij binnen de Israëlische maatschappij? Met welke uitdagingen hebben ze te maken? En vooral ook… wat verwachten zij van ons?

Speciale gast op deze dag is Abigail uit Israël. Als Messiaanse gelovige kan zij uit de eerste hand antwoord geven op deze vragen. Haar diensttijd was voor haar een heel zware periode. Zij vertelt: “Naast het trauma heeft mijn tijd in het leger me ook een diepe liefde gegeven voor mijn landgenoten. Israël is een volk met littekens. Doordat ik de dood van zo dichtbij heb meegemaakt, ben ik me gaan realiseren hoe plotseling het leven afgelopen kan zijn én hoe urgent de Evangelieboodschap is. Mijn eigen trauma heeft mijn horizon verbreed.” 

Op deze dag wordt ook twee nieuwe boeken gepresenteerd. Het boek ’10 Joden, 1 Messias’ sluit nauw aan op het thema. Daarin maken we kennis met tien jonge Israëli’s die vertellen over hun geloof in de Heere Jezus.

Daarnaast wordt de gezinsbijbel ‘Gods grote plan’ gepresenteerd. Een geweldig instrument om kinderen te leren over de God en van Israël en Zijn plan met Zijn volk.

Voor deze samenkomst in Ede zijn gratis kaarten beschikbaar via www.israelendebijbel.nl/ontmoetingsdag. Via de Facebookpagina op CIP is een livestream te volgen. Voor kinderen is er een apart programma.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen