The Passion Hemelvaartsdag
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

25 mei 2022 door PKN

The Passion krijgt vervolg op Hemelvaartsdag

Op Hemelvaartsdag (donderdag 26 mei) wordt The Passion Hemelvaart uitgezonden op NPO2. The Passion Hemelvaart, gaat door waar de paasvertelling in The Passion eindigt. Het vertelt het verhaal van Jezus die is opgestaan en aan zijn discipelen vraagt zijn werk voort te zetten.

‘Dit verhaal verdient een groot podium’
Directeur Protestantse Kerk Nederland, Jurjen de Groot: “Ontzettend mooi dat The Passion een voortzetting met Hemelvaart krijgt. The Passion bracht het paasverhaal weer naar de massa. Dat hopen we ook te bereiken met dit vervolg. Daarin zien we dat liefde sterker is dan de dood. Dit verhaal verdient een groot podium omdat het nog steeds inspireert. Ook als de toekomst donker lijkt, overwint het licht.”

Jezus leeft
The Passion Hemelvaart vertelt het verhaal vanuit drie perspectieven: Petrus (Thomas Cammaert), de verteller (Ruud de Wild) en Maria Magdalena (Kim-Lian van der Meij). Zij wordt vergezeld door Maria (Noortje Herlaar) en de discipelen. Maria Magdalena is de eerste die ontdekt dat het graf van Jezus (Soy Kroon) leeg is en heeft het eerste contact met hem na zijn kruisiging. Ze krijgt de boodschap om samen met de discipelen het werk voort te zetten. Petrus dwaalt elders door de Achterhoek met een flink schuldgevoel omdat hij zijn beste vriend in de steek heeft gelaten. Kunnen Petrus, Maria en de discipelen zonder bewijs aannemen dat Jezus nog leeft? Durven ze op te staan om hem te ontmoeten?

Betekenis Hemelvaartsdag
Al sinds de middeleeuwen is Hemelvaartsdag een officieel erkende christelijke feestdag, maar de betekenis van deze dag is lang niet bij iedereen bekend. KRO-NCRV en de Protestantse Kerk Nederland slaan de handen in één om de kijker kennis te laten maken met dit verhaal. The Passion Hemelvaart wordt net als The Passion naar het nu getrokken waardoor het actueel en herkenbaar is. 

The Passion 2022 wordt mede mogelijk gemaakt door Protestantse Kerk Nederland, Kansfonds en Gemeente Doetinchem en geproduceerd door Mediawater.  

Fotograaf: Sander Mulkens (KRONCRV)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Er wordt gesproken over het Evangelie, hoopvol vind ik dat. In een tijd dat velen het verschil tussen Pasen en Pinksteren niet meer weten.