homohuwelijk kerk
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

24 mei 2022 door Redactie

Kerk van Schotland stemt voor toestaan inzegening homohuwelijken

De Algemene Raad van de Kerk van Schotland heeft voor het toestaan van de inzegening van homohuwelijken gestemd. Er was enige verdeeldheid onder de leden van de raad over het toestaan van het homohuwelijk in de Schotse Kerk. Uiteindelijk werd het voorstel met 274 stemmen voor en 136 stemmen tegen aangenomen, meldt Christian Today.

In de sectie van de regelgeving voor het kerkelijk huwelijk van de Kerk van Schotland werd eerder duidelijk gesproken over het verbond tussen "man en vrouw". De woorden "man" en "vrouw" worden vervangen voor de genderneutrale termen "beide" en "betrokken partijen". Zo ontstaat er ruimte in de statuten voor een huwelijk tussen twee mannen of twee vrouwen. Schotse voorgangers kunnen niet verplicht worden het homohuwelijk te steunen en in te zegenen. De Algemene Raad adviseert voorgangers "de vrede en eenheid van de gehele gemeenschap voor ogen te houden" in hun beslissing. 

In een officiële verklaring erkende de kerk eerder dat er verschillende visies zijn op het onderwerp. "We zetten ons in om ervoor te zorgen dat het debat gevoerd wordt in een sfeer van nederigheid en genade. Dit zodat de toon van de discussies beschaafd mag blijven en mensen respectvol zullen zijn naar mensen met een andere mening."

Inmiddels hebben 29 kerkenraden aangegeven de beslissing van de Algemene Raad aan te nemen. Twaalf kerkenraden stemmen niet in met de beslissing. Twee van de raden geven gezamenlijk aan dat zij "tegen deze beslissing zijn die ingaat tegen de Bijbelse leer en voor verdere verdeeldheid zal zorgen binnen de Kerk van Schotland."

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

E
Er is maar één Waarheid, op alle gebied en die kunnen we lezen in Gods Woord, de Bijbel.

Ook betreffende dit onderwerp.Maak je de waarheid eigen tot elke prijs en houd haar - koste wat kost - vast.

Hetzelfde geldt voor wijsheid, onderwijzing en verstand.

Spreuken 23: 23 ( vertaling Het Boek )Koop de waarheid, en verkoop ze niet, mitsgaders wijsheid, tucht, en verstand.

Spreuken 23 : 23 ( Statenvertaling )
Vakanties
Hier adverteren?