Amerikaans Hooggerechtshof
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

24 mei 2022 door Redactie

Hooggerechtshof VS neemt zaak voor vrijstelling van vaccinatieplicht niet in behandeling

Ouders zijn zonder succes in hoger beroep in hun strijd voor vrijstelling van de vaccinatieplicht van schoolkinderen in New York gegaan. Het Amerikaanse Hooggerechtshof wijst een zaak tegen de vaccinatieplicht van kinderen af, meldt de Christian Post.

De zaak gaat niet om coronavaccinaties, maar ook andere vaccinaties tegen verschillende kinderziektes. Gouverneur van New York Andrew Cuomo ondertekende in juni 2019 een wet waarin schoolkinderen verplicht werden vaccinaties te hebben tegen ziektes zoals kinkhoest, mazelen en de bof. De vaccinatieplicht geldt voor openbare scholen, privé-scholen, religieuze scholen en andere vormen van kinderopvang. "De wetenschap heeft duidelijk uitgewezen dat vaccins veilig en effectief zijn. Het is de beste manier om onze kinderen te beschermen", aldus de Democraat bij het ondertekenen van de wetgeving. "Ik begrijp en respecteer de vrijheid van religie, maar de publieke gezondheid staat boven alles."

Christelijke ouders zijn het niet eens met de argumenten van gouverneur Cuomo. Zij vroegen religieuze vrijstelling aan van de wet. Een moeder gaf aan in gesprek met de New York Times dat zij op basis van de Bijbel het lichaam ziet als een tempel die ze niet wil onteren met een vaccin. Ouders van 26.000 kinderen uit New York stonden voor een dilemma: hun kind laten vaccineren of hun kind van school halen en kiezen voor thuisonderwijs. Ondanks de moeiten die de ouders doen om een vrijstelling te verkrijgen voor hun kinderen, wijst het Hooggerechtshof het hoger beroep van de christenen af. Hiermee blijft de uitspraak van het lagere gerechtshof in stand waarin de rechter stelde dat er geen "overtuigende argumenten" waren voor het verlenen van een religieuze vrijstelling.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?