Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

24 mei 2022 door Redactie

Brute executie 20 christenen door IS als 'waarschuwing' aan christenen wereldwijd

De Islamitische Staat West-Afrikaanse Provincie (ISWAP) executeerde afgelopen week twintig christenen. De moslimextremisten publiceerden de beelden van de verschrikking op hun eigen nieuwskanaal Amaq, meldt de Christian Post. "Jihadisten zullen tot het einde der tijden wereldwijd tegen christenen strijden", roept een van de terroristen als 'waarschuwing' aan gelovigen.

In de video is te zien hoe de christenen in drie groepen worden verdeeld en per groep worden neergeschoten door gemaskerde jihadisten. Een van de moslimterroristen van Islamitische Staat roept tussen de executies door: "We zullen niet rusten tot we wraak hebben genomen op alle christenen ter wereld." De BBC geeft aan dat de executie van de gelovigen werd uitgevoerd als wraak op de dood van een IS-woordvoerder en leider uit Syrië in februari.

Volgens Open Doors-woordvoerder Jo Newhouse is de video een middel om angst te zaaien onder christenen. In plaats van angst voor de jihadisten, uit Newhouse respect voor de vermoorde christenen. "Er zijn geen woorden om te beschrijven welke verschrikkingen deze mannen en hun gezinnen hebben moeten verduren", aldus de woordvoerder. "Ondanks dat ISWAP probeert angst te zaaien, zijn we als christenen juist onder de indruk van het getuigenis van deze mannen die tot het eind van hun leven vasthielden aan het geloof, zelfs toen de dood nabij was."

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Zeer schokkend. Maar in lijn met de radicale islam.

Hoe gaat "Brussel" reageren? Gaan ze reageren? Of, vergeet het maar dat "Brussel" gaat reageren!