Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

17 juni 2022 door Redactie

Waarom zou je de Bijbel lezen? Bram van Putten en Jeroen Pierik in gesprek

Waarom zou je bijbellezen? En wat als de Bijbel jou begint te lezen? In deze aflevering van podcast Heilige Grond gaat presentator Koos Tamminga in gesprek met Bram van Putten, ‘beroepsbijbellezer’ en Jeroen Pierik, psycholoog, dertiger en docent in opleiding. Jeroen merkt net als veel leeftijdsgenoten die opgegroeid zijn in een christelijk milieu: Bijbellezen is niet meer zo vanzelfsprekend. En zeker wanneer je weinig structuur ervaart en er van samen lezen weinig komt (door coronabeperkingen, drukte etc.) blijft de Bijbel makkelijk dicht.

Bram van Putten vraagt zich af waar het gevoel van ‘moeten’ bijbellezen eigenlijk vandaan komt. Is het niet veel belangrijker om te ontdekken of (en hoe) de Bijbel van betekenis is voor het leven dat je leeft? Met welke verwachting lees je de Bijbel eigenlijk? Kun je de Bijbel eigenlijk ook lezen als ongelovige? En wat nu als je niet zo’n lezer bent?

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Geloof me, ieder mens die diep in de ellende zit en er uit moet komen, omdat hij/Zij het leven anders niet meer "aankan", kan een ongelofelijk goede en gemotiveerde bijbellezer worden. Als je de Heer nodig hebt dan word je pas een heel echte bijbellezer

(zie David bijv.) en reken maar dat je dan ook Zijn woorden gaat opeten. Dat kan smakelijk eten zijn, maar soms ook bitter, maar wel de waarheid en het begin van verandering en het verkrijgen van de vrucht van de Geest o.a.. Dan mag je de liefde van Jezus leren kennen! Wat een genade!
Vakanties
Hier adverteren?