Pakistan vlag
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

27 mei 2022 door Redactie

Dappere tiener leidt in Pakistan zijn hele stam tot de Heere Jezus

Een Pakistaanse tiener (17) – uit veiligheidsredenen Rehan genoemd – vertelt een wel zeer opmerkelijk verhaal. Hij werkte als ober in een restaurant, toen hij Safdar ontmoette, een vrachtwagenchauffeur en verbonden aan de zendingsorganisatie Mission News Network (MNN). Safar gaf een audiobijbel aan Rehan, die er thuis naar luisterde. Daarna hadden ze verscheidene ontmoetingen en spraken ze over de Bijbel, over het geloof, over God en over de Heere Jezus. Korte tijd later kwam Rehan tot geloof en werd hij ook gedoopt.

Rehan was zo vol van het geloof en van de Heere Jezus, dat hij de Evangelieboodschap deelde met zijn familie en met mensen van zijn stam. Vanwege de intense vervolging van christenen in Pakistan was dit gevaarlijk en tegelijk moedig. Aanvankelijk waren zijn ouders, die ook open stonden voor het Evangelie, bang voor de gevolgen, maar Rehan ging door. Hij nodigde zelfs zendelingen uit om het Evangelie aan zijn stam te komen vertellen. En de Heere gaf Zijn zegen. De zestig leden van de stam van Rehan stopten met hun moslimgebeden en wilden meer over Jezus weten.

Op een avond verzamelde Rehan de hele stam in een grote tent. Eerst liet hij een film over het leven van de Heere Jezus zien. Daarna hield een aanwezige zendeling een korte preek over ‘Hoop in Christus’, waarna de hele stam tot geloof in de Heere Jezus kwam.
Nu vraagt hij ons om gebed om bescherming en om de voortgang van het Evangelie in het gebied.

Bovenstaand bericht verscheen eerder via Faithwire in de nieuwsbrief van Dirk van Genderen.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

P
We kunnen beter aan hen vragen om voor ons land te bidden, opdat er ook hier een opwekking mag komen!
Vakanties
Hier adverteren?