kinderen naar de bijbelclub
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

08 juni 2022 door Kerk in Actie

Moslimvader Issah stuurt zijn kinderen naar de bijbelclub

Vader Issah (45) is moslim. Hij is blij dat zijn dochter Sakina en zijn zoon Zakaria naar de bijbelclub in hun dorp in het noorden van Ghana gaan, omdat ze daar leren lezen en schrijven in hun eigen taal, het Dagbani. Hij hoopt dat zijn kinderen verantwoordelijke burgers worden met goede diploma’s en daarmee een beter leven krijgen dan hijzelf.

Mijn kinderen lezen de bijbelverhalen voor
Trots vertelt hij: “Mijn kinderen doen enorm hun best. Ik moedig hen ook altijd aan om op tijd naar school te gaan. Het zou goed zijn als ze meer boeken, banken en stoelen op hun school zouden hebben. Mijn 14-jarige dochter Sakina leest mij vaak hardop voor uit de Bijbel, zodat ik de verhalen ook kan begrijpen. Ook mijn zoon Zakaria gaat naar de bijbelclub.

Wie naar school gaat komt verder in het leven
Zelf ben ik nooit naar school geweest. Maar het is belangrijk, want daarmee zullen mijn kinderen verder komen in het leven dan ikzelf. Ik werk nu als landarbeider en als nachtwaker op een boerderij. Maar toen ik de eerste keer solliciteerde als nachtwaker namen ze iemand anders aan, omdat ik mijn naam niet kon schrijven en ik het aantal dieren dat ik moet bewaken niet kon noteren.”

Goed opgeleide kinderen met verantwoordelijkheid
“Toen ik jong was stond er in ons dorp alleen een moskee. Daarom werd ik moslim. Nu is er ook een kerk. Niet alle inwoners hier zijn blij dat ik mijn kinderen naar de bijbelclub van de kerk laat gaan. Maar ik sta daar heel open in: op mijn werk opent een christen de dag met gebed en sluit een moslim de dag met gebed af. In beide religies aanbidden mensen God. Ik bid God vooral dat mijn kinderen later verantwoordelijke burgers zullen worden met goede diploma’s.”

Ghana is een overwegend christelijk land, maar in het noorden vormen christenen een minderheid. Daarom is het belangrijk dat de kerk hier goede leiders heeft, die niet alleen veel bijbelkennis hebben, maar ook investeren in de dialoog tussen christenen en moslims. Bovenstaand verhaal verscheen op de site van Kerk in Actie en is met toestemming overgenomen door CIP.nl.

Klik hier om het project van Kerk in Actie te

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen