Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

27 mei 2022 door Redactie

Zomertournee Bijbeltent van start in Oldebroek

Het Nederlands Bijbelstudie Centrum (NBC) strijkt deze zomer met zijn rood-blauwe, circusachtige tent neer in vier plaatsen in het land. Het inmiddels vertrouwde thema is nog steeds ‘Blij met de Bijbel’. De ‘tournee’ start in Wezep, zondag 5 juni. Tot en met vrijdag 10 juni staat de tent bij Boomkwekerij Hoekert aan de Zuiderzeestraatweg 410. Dagelijks om 20:00 uur en ook woensdagmiddag zijn er programma’s, waarin volgens de organisatoren geloof in Jezus Christus en het belang van de Bijbel centraal staan in gesproken en gezongen woord.

Woensdagmiddag van 14:45 tot 16:30 uur is er kindermiddag.
Het NBC is de organisatie rond Bijbelleraar Ab Klein Haneveld, die zelf tweemaal spreekt (zondag en vrijdag). Andere sprekers zijn: Dirk-Jan Jansen (maandag), Jürgen Brandt (dinsdag), Dick Wolbers (woensdag) en Erwin Vos (donderdag).
Muzikale medewerking: Annelies & The Little Band (zondag), Jan Durk Wierda (maandag), Urker mannenduo (dinsdag), koor Hodaya (woensdag), christelijk mannenkoor ’t Harde.

De Waarheid die vrij maakt is alleen te vinden in de Bijbel, zegt Ab Klein Haneveld. “Daarom willen wij mensen via deze campagnes confronteren met de inhoud van de Bijbel en we hopen hen nieuwsgierig te maken. Ons uiteindelijke doel is dat zij, na tot erkentenis van de waarheid te zijn gekomen, die ook echt gaan bestuderen. Wij zien dat in de praktijk steeds minder mensen, helaas ook gelovigen, de Bijbel openen.”

Volgens Klein Haneveld is tentevangelisatie niet zo ouderwets als velen menen. “De boodschap van de Bijbel is nu eenmaal tijdloos. We zien dat tijdens elke campagne mensen tot geloof of tot verdieping daarvan komen en worden aangeraakt door Gods Geest. Maar wij gaan niet primair voor de massa.”

Het is de zeventiende zomertournee van het NBC. De stichting begon met de tentcampagnes in 2005, omdat een andere organisatie er toen na 57 jaar vrijwel mee stopte. Klein Haneveld vreesde dat die manier van evangeliseren, waarmee in het verleden ook zijn vader (wijlen evangelist Jacob Klein Haneveld) en Johannes de Heer zich bezighielden, zou ophouden te bestaan.

Klik hier voor meer informatie

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

D
Weet wel dat Ab Klein Haneveld niet in de Drie-eenheid geloofd en ook het annihilationisme aanhangt.

Douwe Scheepsma Szn