Eritrea
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

08 juni 2022 door Patrick Goede

Christenen in Eritrea al 20 jaar vervolgd door kerkverbod

Twintig jaar geleden werden christelijke denomenaties in Eritrea verboden, met uitzondering van de Ertitrees-Orthodoxe Kerk, de Lutheraanse Kerk en de Rooms-Katholieke Kerk. Nog altijd wordt er een beroep gedaan op de Eritrese regering om de wet die in 2002 van kracht ging, terug te draaien. Veel evangelische en pinksterchristenen zijn de afgelopen jaren vastgezet en vermoord, dat meldt Christian Today.

Volgens dr. Berhane Asmelash, een Eritrese christen en partner van Release International, is Eritrea één grote gevangenis. "Het land staat vol met gevangenissen. Het is er zoals in Noord-Korea." Op het moment zouden er volgens Release International zo'n 220 christenen in het land gevangen zitten.

Sommige hebben verschrikkelijke martelingen moeten doorstaan. Zoals Helen Berhane die 2,5 jaar gevangen zat in een container. Ook Gideon vertelde eerder bij CIP.nl zijn verhaal. God genas hem in de gevangenis op een wonderbaarlijke manier van de 700 stokslagen die hij kreeg. Door de vervolging van christenen zijn inmiddels een half miljoen Eritreërs het land ontvlucht. 

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

W
Waarom zie ik geen reacties bij deze berichten over grove vervolgingen en mishandelingen?