Nancy Pelosi
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

23 mei 2022 door Redactie

Amerikaanse aartsbisschop stelt ultimatum aan christelijke politica: kies voor abortus of communie

De Amerikaanse christelijke politica Nancy Pelosi is niet welkom om deel te nemen aan de heilige communie in San Francisco. Dit liet aartsbisschop Salvatore Cordileone aan de Democraat weten in een brief, meldt de Christian Post. Cordileone stelt een ultimatum: "Stop het steunen van het 'recht' op abortus of stop met het uitkomen voor je Rooms-Katholieke geloof in het openbaar en het deelnemen aan de communie."

"Ik breng je bij deze op de hoogte dat je niet deel mag nemen aan de Heilige Communie. Dit moet je niet willen, tot je publiekelijk afstand neemt van de steun voor abortus, een ernstige zonde", aldus aartsbisschop van San Francisco Cordileone in de brief. "Ik roep daarnaast alle trouwe gelovigen van het aartsbisdom van San Francisco op om te bidden voor alle politici, in het bijzonder voor katholieke politici die abortus steunen. Zodat ze onder de leiding van de Heilige Geest tot inkeer zullen komen en zullen opkomen voor de bescherming van menselijk leven in elke fase van het leven."

Eerder stond het deelnemen aan de communie, de Rooms-Katholieke vorm van het heilig avondmaal, al ter discussie onder Amerikaanse bisschoppen. De meerderheid stemde voor het weigeren van politici die zich uitspreken voor abortusrechten. Per kerk mogen priesters zelf beslissen of ze de beslissing van de Vergadering van Amerikaanse Bisschoppen volgen. De bisschop van het bisdom van de kerk waar de democratische president Joe Biden deel van uitmaakt in Washington gaf aan niet mee te gaan in de beslissing. Maar de aartsbisschop van San Francisco doet geen water bij de wijn.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Aartsbisschop heeft gelijk, Pelosi heeft een voorbeeld functie. Pelosi kan en mag de kerk niet in verlegenheid brengen, noch provoceren.