Agnes Kroese
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

19 mei 2022 door Dorcas

Agnes Kroese per september nieuwe CEO bij Dorcas

Agnes Kroese zal per 1 september 2022 de rol van CEO bij Dorcas gaan vervullen. Zij is in haar rol als landendirecteur Zuid-Soedan al sinds 2019 actief betrokken bij Dorcas. Agnes heeft binnen de humanitaire en ontwikkelingssector diverse functies bekleed en heeft een bewezen staat van dienst. Agnes Kroese volgt hiermee Leo Visser op die zich de afgelopen 6 jaar in de rol van CEO actief bij Dorcas heeft ingezet voor mensen in nood.

Agnes ziet er naar uit om haar loopbaan bij Dorcas voort te zetten in de functie van CEO en tevens voorzitter van de Raad van Bestuur. Agnes: “Van dichtbij heb ik ervaren wat het werk van Dorcas betekent voor mensen die achtergesteld worden. De verandering bij individuen en het opbloeien van gemeenschappen geeft hoop en motiveert mij. Ik wil mijn kennis en ervaring inzetten om Dorcas verder te ontwikkelen en te professionaliseren, zodat we, samen met iedereen die betrokken is bij het werk van Dorcas, nog meer levens structureel kunnen verbeteren”.

Jan van der Linden, voorzitter van de Raad van Toezicht en verantwoordelijk voor het wervingsproces: “Wij hebben in Agnes iemand gevonden met de juiste kwaliteiten, ambitie en bezieling om de nieuwe CEO van Dorcas te worden. Zij heeft met grote persoonlijke betrokkenheid de afgelopen jaren krachtig leidinggegeven aan het werk van Dorcas in Zuid-Soedan. Agnes zal in haar nieuwe rol samen met het gehele team invulling geven aan de verdere ontwikkeling van Dorcas”.

Leo Visser zal begin september zijn verantwoordelijkheden overdragen aan Agnes waarna hij per 1 oktober, na een betekenisvolle loopbaan, met pensioen zal gaan. Dorcas is dankbaar voor Leo’s tomeloze inzet en zijn continue investering in duurzame verandering. Mede dankzij die inzet staat er nu een stabiele, toekomstgerichte organisatie die ook in deze bijzondere tijden slagvaardig kan opereren voor mensen in nood.

Naast het vertrek van Leo Visser neemt Dorcas ook afscheid van Ine Voorham. Zij is vanaf 2012 actief betrokken geweest in de rol van voorzitter van de Raad van Toezicht. Na een periode van 10 jaar eindigt haar betrokkenheid bij Dorcas. Ine Voorham is op cruciale momenten van grote betekenis geweest, waarvoor Dorcas haar zeer erkentelijk is. Jan van der Linden is benoemd tot haar opvolger. Jan van der Linden is sinds 2016 lid van de Raad van Toezicht en is per 15 mei 2022 benoemd tot voorzitter van de Raad van Toezicht.

Over Dorcas
Dorcas is een christelijke organisatie voor noodhulp en internationale samenwerking. Dorcas investeert in duurzame verandering in het leven van mensen die achtergesteld worden en werkt in Oost-Europa, Oost-Afrika en het Midden-Oosten. Hier investeert zij in veerkrachtige gemeenschappen, waarin iedereen kan meedoen. Bij een ramp of crisis verleent Dorcas noodhulp en draagt bij aan wederopbouw. Tegelijkertijd investeert Dorcas in structurele oplossingen voor armoede en uitsluiting.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen