Deborah
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

19 mei 2022 door Redactie

Ouders gelynchte christelijke student (25) willen geen wraak: "We leggen alles in de handen van God"

“We leggen alles in de handen van God.” Dat zeiden de ouders van de vermoorde christelijke studente Deborah Samuel (25) na haar begrafenis. De vrouw werd door haar islamitische medestudenten in Nigeria gelyncht en in de brand gestoken omdat ze volgens hen de profeet Mohammed beledigd zou hebben.

In een interview met The Punch vertelt de moeder van Deborah dat ze haar andere kinderen nooit meer zal laten gaan vanwege de brute moord op haar dochter. Maar wraak of vergelding zoeken ze niet, zo benadrukt haar man. “We willen op geen enkele manier wraak voor de moord op onze dochter. Wij geloven in Christus en daarom zijn we ervan overtuigd dat we het aan Hem moeten overlaten. We leggen alles in de handen van God. We willen geen wraak, maar laten het over aan onze Schepper.”

“We willen ook niets van de overheid”, vervolgt hij. “Maar het is zo verdrietig dat we er alles voor over hadden om onze dochter te laten studeren, maar nu is ze dood. Ze was ons oudste kind.” De moeder van Deborah barst volgens het medium vervolgens in tranen uit: “Ik verlang niets van de overheid of anderen. Ik wil alleen maar dat mijn andere kinderen nooit meer naar school zullen gaan.”

Gelyncht
De 25-jarige Deborah Samuel werd in Sokoto door haar medestudenten opgejaagd, geslagen met stokken, geschopt en gestenigd omdat ze had gezegd dat ‘Jezus de grootste’ is. Haar medestudenten beschuldigden haar van godslastering. Ze staken haar bewusteloze lichaam in de brand en schreeuwden ‘Allahu Ahkbar’. Beelden van deze vreselijke lynchpartij werden op social media verspreid, waarna er twee verdachten werden opgepakt. Een woedende moslimmenigte ging vervolgens de straat om te protesteren tegen de arrestatie van de twee islamitische studenten. Daarbij waren opnieuw christenen het doelwit. Er werden kerken en winkels van christenen vernield en geplunderd.

Lees ook: Christelijke studente (25) gelyncht en in brand gestoken door moslims: "Ze smeekte om genade en riep om hulp".

CIP-redacteuren Jeffrey Schipper en Patrick Simons bespraken bovenstaand bericht in de CIP Podcast. Beluister het fragment vanaf minuut 28:10

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

H
Wat een bijzonder getuigenis is dit!

We bidden deze ouders Gods nabijheid, troost en kracht toe, in Jezus naam.
Vakanties
Hier adverteren?