86-jarige christen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

20 mei 2022 door Patrick Goede

Sterke geloofsvrouw Ruth Whitfield (86) omgekomen bij schietpartij in supermarkt

De 86-jarige Ruth Whitfield was de oudste van de slachtoffers die omkwamen toen een schutter in een supermarkt het vuur opende. Tien mensen kwamen daarbij afgelopen zaterdag om het leven. Haar familie en kerkgemeenschap vertellen wat Ruth in haar lange en rijke leven heeft mogen betekenen. "Ze was overal bij betrokken. Van het koor tot evangelisatie, ze was een liefdevolle en vriendelijke reus in het geloof."

"We zijn bedroefd en we lijden pijn. We zijn gekwetst, verslagen en gebroken, maar we zijn krachtige mensen die op God vertrouwen en we bidden voor kracht voor deze familie en de andere families in Buffalo die lijden onder deze verschrikkelijke criminele daad van terreur", vertelt voorganger Kevin Coakley aan de Christian Post.

"Ze was meer dan 50 jaar lang lid van deze kerk. Ze werkte aan alles mee. Van het koor tot evangelisatie. Ze leefde een dankbaar leven. We zullen haar missen", aldus Kevin Coakley.

Dader van de aanslag op de supermarkt is de 18-jarige Payton S. Gendron, die moord ten laste is gelegd. Hij reed meer dan 300 kilometer naar de supermarkt, gekleed in een militaire outfit. Hij koos de supermarkt waarschijnlijk uit omdat de bezoekers daarvan grotendeels zwarte Amerikanen zijn. 

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen