Dr. Cheng
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

19 mei 2022 door Patrick Goede

Deze man gaf zijn leven voor anderen tijdens een dodelijke aanval in een Amerikaanse kerk

Dr. John Cheng gaf zijn leven voor dat van anderen toen afgelopen zondag een schutter het vuur opende in de Geneva Presbyterian Church in Laguna Woods, Californië. Cheng tackelde de aanvaller en zorgde ervoor dat andere kerkleden de 68-jarige schutter David Chou konden overmeesteren, Cheng kwam daarbij zelf om het leven. Vijf anderen raakten gewond. CBN News komt met een verslag van de heftige gebeurtenissen.

Dankzij het kordate en zelfopofferende optreden van Cheng waren anderen in staat om de schutter vast te binden. Ook de voorganger van de gemeente hielp mee met het onder controle krijgen van de aanvaller en sloeg hem met een stoel. Orange County Sheriff Don Barnes noemt dr. Cheng een held en zijn optreden is volgens hem "een ontmoeting tussen goed en kwaad" die waarschijnlijk "tientallen mensen het leven heeft gered". 

Verder schrijft Sheriff Don Barnes op Twitter: "Een belangrijke waarheid in deze kerk is dat er geen grotere liefde bestaat dan je leven te geven voor dat van je vrienden. De onbaatzuchtige liefde voor anderen stopte de van haat vervulde daad die meer schade had willen aanrichten dan alleen het leven te nemen van dr. Cheng. Wat een voorbeeld voor deze gemeenschap! Haat zal geen stand houden in Orange County."

Aanvaller Chou werkte vroeger als bewaker in Las Vegas. Het motief voor zijn daad houdt verband met het feit dat hij Taiwan haat. De familie van Chou zou gedwongen zijn te verhuizen van China naar Taiwan rond 1948. De Geneva Presbyterian Church in Laguna Woods was een Taiwanese congregatie. Chou is opgepakt voor moord en poging tot moord en kan alleen met een borgsom van 1 miljoen dollar op borgtocht vrijkomen. 

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen