GerGem-predikanten
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

17 mei 2022 door Jeffrey Schipper

ZZP'er uit Lisse toegelaten door curatorium GerGem

Ook op de tweede vergaderdag heeft het curatorium een student toegelaten tot de Theologische School van de Gereformeerde Gemeenten (GerGem), meldt GerGeminfo.nl. Het gaat om dhr. D. de Jong te Lisse (1989). Hij is getrouwd en heeft 4 kinderen. Dhr. de Jong is in het dagelijks leven zelfstandig ondernemer.

Gisteren werd ook domineeszoon K. L. Blok te 's Gravenpolder (1977) toegelaten. Morgen wordt de driedaagse vergaderweek afgerond. Jaarlijks worden er met ongeveer twintig kandidaten toelatingsgesprekken gevoerd. De overgrote meerderheid (ongeveer 90 procent van de kandidaten) wordt tijdens de curatoriumvergaderingen afgewezen. Vanwege het predikantentekort wordt er aan de vergaderdagen veel waarde gehecht. De GerGem heeft in Nederland 62 predikanten en 150 kerkelijke gemeenten.

CIP-redacteuren Jeffrey Schipper en Patrick Simons bespraken bovenstaand bericht in de CIP Podcast. Beluister het fragment vanaf minuut 4:10

Lees ook: Curatorium GerGem komt bij elkaar: 6 belangrijke vragen en antwoorden. En bekijk onderstaande video waarin dominees over hun curatorium-ervaringen vertellen:

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

W
Alleen zij die dit wereldje zijn opgegroeid, kunnen hier nog een touw aan vastknopen.
Vakanties
Hier adverteren?