Bobbie Houston
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

17 mei 2022 door Patrick Goede

Vrouw van Brian Houston laat van zich horen: "We geven nog steeds om het lichaam van Christus"

Bobbie Houston, de vrouw van de onlangs teruggetreden oprichter van Hillsong Church Brian Houston, geeft in een bericht op Instagram een korte update over hoe het met het echtpaar gaat. Bobbie kwam eerder in het nieuws omdat ze 'per tekstberichtje' ontslagen zou zijn vanwege het gedrag van haar man. Dat bericht werd echter snel weer van Brians Instagram verwijderd en het ontslag werd door het bestuur van Hillsong ontkent.

"Halllo", begint Bobbie haar bericht. "Ik wilde even gedagzeggen omdat velen van ons Instagram hebben verlaten om redenen die goed te begrijpen zijn. Er kleven heel wat nadelen aan social media. Maar ik heb het altijd als een door God gegeven mogelijkheid gezien om te verbinden, bemoedigen en met elkaar in contact te blijven. De vijand wil altijd wat goed is kapen, toch! De duisternis probeert dat wat enorm veel potentie heeft te veranderen in iets veel ergers en destructiefs", begint Bobbie haar bericht.

Even later vervolgt ze: "Voor degene die geïnteresseerd zijn: we zijn hier nog steeds. We gaan voorwaarts in vertrouwen op de Levende God en de rechtvaardige Verblijven van de Hemel. Vijanden van het Kruis (en mogelijk ook anderen die beter zouden moeten weten) vergeten dat alles wat de Zoon en Zijn Bruid aangaat uiteindelijk openbaar zal worden gemaakt in de hemel. Ik spreek hier niet vaak of lichtzinnig over, maar er is een Hemelse Vader die over ons waakt en elke gebeurtenis, actie, uitspraak en gedachte registreert. Uiteindelijk omdat Hij van ons houdt en ons wil bevrijden."

Ze sluit af met: "Ondanks dat er nu verschillende verhalen de ronde doen die onrust veroorzaken, geven wij nog steeds om het Koninkrijk van God dat aanstaande is en het Lichaam van Christus. We zullen in integriteit en gehoorzaamheid tot het hart van God verblijven in alles wat we doen", aldus Bobbie Houston namens het echtpaar.


Brian Houston
- Kunnen we nog wel naar muziek van Hillsong blijven luisteren?
- Brian Houston neemt ontslag bij megakerk Hillsong
- Brian Houston is ontmaskerd (en mag nu nog dieper leren leven van genade)
- Hillsong Worship annuleert tour met Casting Crowns; Brian Houston boos op kerkbestuur
- Brian Houston: een slachtoffer van zijn eigen succes?
Meer over Brian Houston »

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen