Priester gedood
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

13 mei 2022 door Patrick Goede

Priester die in maart ontvoerd werd in Nigeria vermoord door ontvoerders

De Rooms katholieke priester Joseph Aketeh Bako die begin maart ontvoerd werd in Kaduna is vorige maand omgebracht door zijn ontvoerders, dat melden leiders van de kerk volgens Morning Star News.

Op 8 maart werd Bako om 1 uur 's nachts ontvoerd vanuit de pastorie van zijn kerk tijdens een oproer waarbij een beveiliger om het leven kwam. Bako werd 48 jaar oud en verder informatie omtrent zijn overlijden wordt stilgehouden totdat het onderzoek van de politie is afgerond.

"Het is met zwaar gemoed maar ook in totale onderwerping aan de wil van God dat we de dood van priester Joseph Aketeh Bako aankondigen, wiens heengaan door toedoen van zijn ontvoerders plaatsvond tussen 18 en 20 april", zegt de kanselier van het aartsbisdom, Christian Okewu Emmanuel.

Nigeria staat op plaats 7 van de Ranglijst Christenvervolg Open Doors 2022. Vorig jaar werd nog plaats negen ingenomen en de christenvervolging neemt er dus toe. Ook is het land al een aantal jaar de natie waar de meeste christenen worden gedood.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen