Noren regenboog
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

18 mei 2022 door Patrick Goede

Noorse ouders protesteren tegen regenboogschooltassen voor kleuters

Een aantal Noorse ouders weigert hun kinderen een schooltas te laten dragen met daarop het regenboogsymbool van de LHBTI+-gemeenschap. Ze zijn het niet eens met het feit dat politieke symbolen gebruikt worden op de tassen, dat meldt CNE News

Met belastinggeld hebben de Noorse regio's 3000 tassen gekocht voor kleuters die voor het eerst naar school gaan, op de tas is het 'Pride logo' te zien. Karin Arnesen Hamnevoll en Truls Olufsen-Mehus, leden van de christelijke partij KrF, weigeren om hun kinderen ermee te laten rondlopen. "Politieke symbolen hebben niks met schooltassen te maken, deze symbolen hebben voor iedereen een andere betekenis", zeggen ze in Dagen.

Het Pride symbool prijkt op de schooltassen vanwege de introductie van een derde gender en een verandering van taalgebruik in de publiek sector. Deze wordt in Noorwegen namelijk voortaan genderneutraal. Kinderen op de basisschool krijgen er ook al liberale gendertheorieën te horen en worden onderwezen in de mogelijkheid van genderaanpassingen, dat meldt het Noorse Idag.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

De Westerse wereld is ziek.

Kinderen worden hier in meegesleurd.

Een zeer zorgelijke ontwikkeling.
Vakanties
Hier adverteren?