3-jarig meisje
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

13 mei 2022 door Patrick Goede

3-jarig meisje overlijdt na mislukte duiveluitdrijving; moeder opgepakt

Stafleden van een kleine pinkstergemeente in Santa Clara Californië hebben bevestigd dat de driejarige Arely Naomi Proctor is overleden in de kerk tijdens een duiveluitdrijvingsritueel. Rene Huezo is voorganger van de kerk en tevens grootvader van het meisje. Hij zegt dat ze "gewoon de Bijbel probeerden te volgen" toen de moeder het kind om half zeven 's ochtends naar de kerk had gebracht, dat meldt de Christian Post.

De moeder van het kind, Claudia Hernandez, is inmiddels opgepakt en daar lijkt ook alle reden voor. Uit het politierapport dat eind vorig jaar van de dood van het kind werd opgemaakt blijkt dat de moeder verklaarde dat haar kind door "een boze geest bezeten was" en dat ze daarom "haar vinger diep in de keel van haar dochter duwde terwijl ze de nek van het kind platdrukte om haar te laten overgeven".

Het kind viel vervolgens "verschillende keren in slaap" waarna Hernandez meerdere keren op "de keel van haar dochter drukte met haar handen". Volgens de moeder liep haar kind daarbij "blauwe plekken op bij haar ogen, hals, nek en rond haar borst". Uiteindelijk komt ze om half zeven de volgende ochtend aan bij de kerk, waar ook haar vader en voorganger dan mee komt bidden.

Huilen
"De verdachte gelooft nog steeds dat haar kind bezeten was. Soms probeerde ze de mond van het kind te openen met haar handen. Nadat de grootvader van het kind ook gearriveerd was in de kerk, hielden de verdachte, de oom van het kind en haar grootvader het kind alledrie vast om haar te laten overgeven. Eén hield haar vast bij haar nek, de ander bij haar middel en de laatste bij haar voeten", meldt het politierapport.

Er wordt vervolgens verschillende uren geprobeerd om het kind te laten overgeven. Uiteindelijk zou er "een paarse vloeistof" uit de mond van het kind naar buiten zijn gekomen. Hernandez vertelde de politie dat haar kind sinds de avond daarvoor rond negen uur voor het laatst gegeten had. Volgens haar stierf haar kind de volgende avond rond zes uur/half zeven. Ze vertelde vervolgens één of twee uur gewacht te hebben met het bellen van de politie. Volgens Hernandez was haar dochter bezeten omdat ze "'s nachts wakker werd en dan perioden lang huilde".

Dankbaar
Uit het autopsierapport blijkt dat de driejarige Arely Naomi stierf door verstikking. Dagen voor de arrestatie van Hernandez in januari besloot de moeder van het kind een lange boodschap in te spreken op YouTube.

Daarin lijkt van enig verdriet om de dood van haar kind geen sprake te zijn. "Ik kan hier sip en negatief gaan zitten zijn omdat ze overleden is maar dat heeft geen zin want het is zoals het is. Er zijn verschillende redenen waarom God haar wegnam. Wat als haar iets overkomen was? Wat als ze ziek was geworden? Het is wat het is. Ik wil positief over de situatie zijn. Ze lijdt in ieder geval niet. Daar ben ik dankbaar voor, dat ze niet opgroeit in deze wereld waarin we nu leven."

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Tendentieuze naam boven dit artikel.