Bloedrode lucht
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

12 mei 2022 door Patrick Goede

Bloedrode lucht in China en 'bloedmaan' in de VS leiden tot speculaties over de eindtijd

Bijzondere weersomstandigheden in Zhoushan in China begin deze week hebben bij bewoners voor speculaties gezorgd met betrekking tot het einde van de wereld. Mogelijk loopt het allemaal niet zo'n vaart maar in de stemmen van de bewoners van de stad is toch lichte paniek te horen wanneer de lucht boven hen op onverklaarbare wijze rood kleurt.

CBN News brengt verslag uit van de ooggetuigen van dit fenomeen en komt met mogelijke verklaringen, ook staat het stil bij de mogelijke betekenis van een op handen zijnde bloedmaan in de VS. Een aantal bewoners van Zhoushan zag de bloedrode lucht als een ongunstig voorteken voor China. Anderen legden de link met hoe China het coronavirus probeert uit te bannen.

Mede door de ontstane consternatie onder bewoners van de stad zelf werd de bloedrode lucht 'trending topic' op de Chinese social mediakanalen. Miljoenen Chinezen bekeken de beelden. Lokale media kwamen even later met een verklaring voor de rode lucht. Het zou een reflectie zijn geweest van de lichten van vissersboten die vlak buiten de stad liggen. "Als de weersomstandigheden gunstig zijn, bevindt zich meer water van aerosolen in de lucht die het licht van vissersboten weerkaatsen, ze zorgen dan voor de rode kleur van de lucht die we te zien krijgen", zegt een lid van het weerstation van Zhousan volgens de Global Times.

Andere bronnen beweerden dat de merkwaardige lucht veroorzaakt werd door de uitbarsting van een vulkaan op Tonga, in januari van dit jaar. NASA ontdekte dat deze uitbarsting zelfs de ruimte heeft bereikt. Een videobeeld van een getuige die wat verder af van de stad woonde, laat zien dat de lucht alleen rood kleurde in het gedeelte van de stad dat onder een dikke laag mist/smog lag. 

Potentiële tekenen van de eindtijd spreken sinds jaar en dag tot de verbeelding. CBN News ziet reden om met een 300 jaar oud document met meldingen van rode luchten boven China, Korea en Japan, het vuurtje verder aan te wakkeren. In september 1770 kleurde die regio dus ook rood en dit hield langer dan een week aan. Onderzoekers stelden volgens Live Science de theorie op dat die rode luchten van toen te verklaren waren door een geomagnetische storm, vergelijkbaar met het in 1859 geregistreerde Carrington Event.

Een dergelijke magnetische storm, die gepaard gaat met een zonnevlam, veroorzaakte destijds brand in veel telegraafstations. Als zoiets vandaag de dag zou gebeuren zouden grote delen van de wereld zonder stroom kunnen komen te zitten menen onderzoekers, iets wat een eindtijdscenario in de hand zou kunnen werken.

In Israël krijgt de rode lucht in China ook aandacht van Israel365news. Zij spreken van een mogelijke link met Joël 2:30-31: "Ik zal wondertekenen geven aan de hemel en op de aarde: bloed en vuur en rookzuilen. De zon zal veranderd worden in duisternis en de maan in bloed, voor die dag van de HEERE komt, die grote en ontzagwekkende."

CBN News weet vervolgens te melden dat er aanstaande zondag op maandagnacht een maansverduistering in de Verenigde Staten te zien zal zijn. Doordat de aarde tussen de zon en maan in komt te staan krijgt de maan dan een roodoranje-achtige kleur.

Ook dergelijke evenementen doen sommige christenen denken aan Bijbelverzen waarin gesproken wordt van een bloedmaan richting het einde der tijden. Zoals in Openbaring 6:12: "En ik zag toen het Lam het zesde zegel geopend had, en zie, er kwam een grote aardbeving, en de zon werd zwart als een haren zak, en de maan werd als bloed."

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

De maan is het symbool van Jezus Christus, want Hij weerkaatst het licht van de Zon (van God) in de (geestelijke) duisternis.

Als het licht van de maan (als) bloed wordt, wil dit zeggen dat men uit het evangelie van Jezus Christus, dat van het koninkrijk van de hemel, van de geestelijke wereld, het bovennatuurlijke aspect wegneemt.

De kerk wordt aardsgericht en houdt zich voornamelijk nog bezig met uiterlijke zaken, met wetten en regels, en men zoekt niet meer de dingen die 'boven' zijn.

Ook verliezen velen zich in een aards volk Israël.