Andries Knevel
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

12 mei 2022 door Jeffrey Schipper

Moeten christenen afstand nemen van kerkleider Kirill? Andries Knevel antwoordt

De Europese Commissie wil sancties opleggen aan de leider van de Russisch-Orthodoxe Kerk, Kirill. De patriarch steunt president Poetin en sprak zich in preken al meerdere keren uit voor de inval in Oekraïne. Wordt het tijd dat christenen zich harder uitspreken tegen de omstreden kerkleider? Voormalig EO-presentator Andries Knevel besprak dit in de CIP Podcast.

In het verleden werd van moslims verwacht dat ze afstand zouden nemen van radicale medegelovigen die aanslagen van jihadisten goedkeurden. Zou het in dat licht consequent zijn om ook van christenen te vragen om zich uit te spreken tegen Kirill? Knevel: “Ik denk dat het voor veel mensen helder is dat mensen van gereformeerde of evangelische huize niets hebben met de Russisch-Orthodoxe Kerk van Kirill. Ik ben er, privé en op Twitter, niet op aangesproken. Als in de toekomst het frame ‘kerk steunt Poetin’ nadrukkelijker naar voren komt, zal daar mogelijk verandering in komen.”

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

“Rusland en kerk zijn nu één in het kwaad”. Terecht dat christenen afstand (moeten) nemen van de opstelling van patriarch Kirill, want die is volkomen in strijd met de boodschap van Jezus Christus.