Christusbeeld
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

13 mei 2022 door Patrick Goede

Bouw van nieuw en groter Christusbeeld in Brazilië vordert gestaag

Na twee jaar noeste arbeid staat het nieuwe en grotere Christusbeeld van Brazilië fier overeind. De eerste fase van de constructie van het beeld is afgelopen maand afgerond door beeldhouwer Marcus Moura. Het beeld kostte 350.000 dollar om op te tuigen en staat op een heuvel dichtbij de stad Encantado, dat meldt CBN News.

Het beeld is een kleine 44 meter hoog en overtreft daarmee het Christusbeeld van Rio de Janeiro, dat ongeveer 38 meter hoog is. Op 37 meter stopt een lift in een hartvormige opening van het beeld. Het touristische complex aan de voet van het beeld zal pas begin volgend jaar afkomen als alles goed gaat. Tot dan kunnen er geen bezoekers dichtbij het beeld komen. 

Er zullen allerlei restaurants en giftshops gerealiseerd worden rondom het beeld. Het zal het op twee na grootste Christusbeeld ter wereld worden als het af is, de grootste versie staat in Sulawesi, Indonesië en is ongeveer 53 meter hoog. Volgens de website van de fondsenwervers is het beeld tot stand gekomen door geloof, hoop en dankbaarheid.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

P
Exodus 20:4 - Gij zult u geen gesneden beeld maken noch enige gestalte van wat boven in de hemel, noch van wat beneden op de aarde, noch van wat in de wateren onder de aarde is.