Logos
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

13 mei 2022 door Patrick Goede

Grootste drijvende bibliotheek ter wereld 'Logos Hope' legt aan in Sevilla

Met meer dan 5000 boeken aan boord en een bemanning van 300 stafleden, zal het grootste drijvende bibliotheekschip de Logos Hope, in juni aanmeren in de Spaanse stad Sevilla. De bemanning is afkomstig uit 60 verschillende landen en wil hun kennis, hulp en hoop inzetten voor de mensen van elke stad die ze aandoen. Het schip is een project van Operatie Mobilisatie (OM) meldt Evangelical Focus.

Ja, ik meld me aan voor het zendingsweekend van 11-13 maart Laat je inspireren en toerusten, zodat je verdere stappen kunt gaan zetten in Gods plan met jouw leven.

Sinds 1970 hebben schepen van OM aangelegd in 435 havens binnen 140 verschillende landen. Gemiddeld bezochten één miljoen mensen per jaar de schepen. De bemanningsleden zijn vrijwilligers die vaak voor twee jaar aan de slag gaan op de schepen. Sommigen doen dat door het uitoefenen van hun eigen vak (schippers, techneuten, timmermannen, elektriciëns, dokters, verpleegkundigen en leraren), terwijl anderen deelnemen aan een traininsprogramma, betreffende Bijbels en praktisch onderwijs op verschillende gebieden.

De boeken aan boord van de Logos Hope gaan over uiteenlopende onderwerpen en zijn betaalbaar. Boeken over wetenschap, sport, hobbies, koken, kunst, gezondheid, taal en filosofie, zijn allemaal voorradig op de Logos Hope. Ook voor kinderen is er voldoende literatuur beschikbaar en dat maakt een bezoekje aan de Logos Hope volgens Evangelical Focus geschikt voor het hele gezin.

Naast de verkoop van boeken worden er ook activiteiten georganiseerd in de steden die aangedaan worden, denk hierbij aan een haventour, seminars, excursies en hulpverleningsprogramma's. De Logos Hope zal open zijn voor publiek in de Delicias Dock, recht tegenover het Sevilla Aquarium, van 3 tot 28 juni, van dinsdag tot zondag tussen 16:00u en 22:30u. Entree kost 1 euro (met eventueel een donatie) en voor senioren (65+) en kinderen jonger dan twaalf jaar is de entree gratis. 

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

J
meer dan 5000 boeken aan boord? Dat klinkt als wel heel bescheiden.