ds. W. J. Westland
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

11 mei 2022 door Jeffrey Schipper

Hervormd Katwijk aan Zee en Ederveen hopen op komst ds. W. J. Westland

Ds. W. J. Westland (foto) denkt de komende maanden na over een mogelijk vertrek uit Giessendam-Neder-Hardinxveld. De predikant heeft beroepen van de hervormde gemeenten in Katwijk aan Zee (wijk Morgenster) en Ederveen ontvangen. Westland bedankte onlangs voor beroepen uit Capelle aan den IJssel (Nieuwe Westerkerk) en Oud-Beijerland (Dorpskerk).

De hervormde gemeente in Giessen-Nieuwkerk verwelkomt een nieuwe predikant. Kerkelijke werker J. H. Menkveld heeft het beroep aanvaard. De kandidaat gaat voor het eerst als gemeentepredikant aan de slag. De hervormde gemeente Oosterland en de gereformeerde kerk van Yerseke hebben samen een nieuwe predikant gevonden in ds. D. Westerneng uit ’s-Gravenpolder-Baarland. Westerneng zal in beide gemeenten parttime aan de slag gaan.

De Immanuëlkerk in Barendrecht ziet ds. K. M. Teeuw (Voorthuizen) graag komen. Deze gemeente is vacant omdat ds. A. A. Floor vorig jaar overleed. Teeuw ontving recent ook een beroep uit Bleiswijk. Ds. R. J. Kranen heeft een beroep uit Hierden (Het Visnet) ontvangen als mogelijke opvolger van ds. J. S. Telgenhof (Strijen).

Blijft ds. J. B. Alblas wel of niet verbonden aan zijn gemeente in Katwijk aan Zee? Na het emeritaat van ds. H. E. J. van der Laan hoopt de hervormde gemeente in Valkenburg (Zuid-Holland) op zijn komst. Ook de Oude Kerk in Putten (wijk 4) zoekt een opvolger voor een predikant die met emeritaat is gegaan (ds. A. Jonker). Ds. H. P. Brendeke (Hagestein) heeft een beroep ontvangen.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?