Iran bidden
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

11 mei 2022 door Redactie

Iraanse voorganger tien jaar de gevangenis in omdat hij een huisgemeente leidde

Een rechtbank in Iran heeft een Iraans-Armeense christen tot een gevangenisstraf van tien jaar veroordeeld, omdat hij een huiskerk heeft gesticht. Daar zou de 60-jarige Anooshavan Avedian volgens de rechter “propaganda” hebben verspreid die lijnrecht staat ten opzichte van “de heilige religie, de islam”, meldt de Christian Post.

In augustus 2020 werd Avedian opgepakt, samen met de andere christenen, Abbas Door (45) en Maryam Mohammadi (46), die nu ook terecht stonden. Maar liefst dertig geheim agenten vielen de kerkdienst bij Avedian thuis binnen, in oost-Teheran. De agenten namen alle Bijbels en communicatiemiddelen van de aanwezigen mee.

Samen met de andere christenen stond hij dan nu terecht. De andere Iraanse burgers waren beiden bekeerd tot het christendom. Ze kregen boetes, mogen tien jaar lang niet meedoen aan sociale en politieke activiteiten en moeten twee jaar buiten de hoofdstad Teheran doorbrengen.

De rechter vond dat Avedian een “illegale groep leidde en daarmee de veiligheid van het land doelbewust op het spel zette”. Dat deed hij door “onderwijs en propaganda te verspreiden die valse aannames doen en ingaan tegen de heilige religie”. Ook wordt de christen verweten dat hij contact heeft gehad met het buitenland en geholpen werd met de organisatie van zijn huiskerk. Zelf mag Avedian bovenop zijn gevangenisstraf ook tien jaar niet deelnemen aan sociale en politieke activiteiten. 

Op de Ranglijst Christenvervolging van Open Doors staat Iran op de 9e plek: vooral moslims die zich bekeren tot het christendom lopen er gevaar. De overheid ziet de groei van het christendom in het land in het Midden-Oosten als een bedreiging voor de islam en het regime.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Ik heb het ook gedeeld op mijn site om te bidden voor hem.

https://www.hearoisrael.org/links
Vakanties
Hier adverteren?