29 doden Nigeria
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

10 mei 2022 door Patrick Goede

29 christenen in Nigeria gedood door extremistische Fulani-herders

Fulani-herders hebben deze maand opnieuw 8 mensen gedood in Nigeria, waaronder kinderen. In april kwamen ook al 21 christenen om door aanvallen van de extremistische moslimgroepering, dat meldt Morning Star News

Afgelopen donderdag 5 mei werden ten minste twee kinderen gedood. Nog eens twee christenen raakten gewond vertelt de woorvoerder van de grotendeels christelijke stam Rigwe. "Deze aanval is zonder twijfel een bewuste actie van terreur om de vredelievende leden van de Rigwe stam van hun land te verdrijven, dat al eeuwen wordt bewoond door hen en hun voorouders", zegt Davidson Malison van de Irigwe Development Association (IDA) in een persbericht.

De vermoorde christenen zijn Mary Gya, van 4; Esther La’aji, van 5; Elizabeth Weyi, 21; Irah Weyi, 48; Ladi Mandu; Titus Agah, 40; Aweh Ngwe, 47; en Sunday Dada. Aanvallen op zeven dorpen hadden op 28 april ook al voor 21 doden gezorgd. "Het systeem heeft gefaald en niet kunnen voorkomen dat deze terreur uitgevoerd wordt. Er wordt op een kinderlijke manier omgegaan met de aanvallers, in plaats van dat je een hond bij zijn naam noemt en zegt wat hij niet moet doen", aldus Madison.

Nigeria staat zevende op de Ranglijst Christenvervolging van Open Doors. Het land telt daarnaast het hoogst aantal christenen dat jaarlijks vermoord wordt. Omdat dit aantal moorden elk jaar verder toeneemt, steeg het land met twee plekken op de ranglijst.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?