Ichtuskerk
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

10 mei 2022 door Redactie

Kerken Alblasserdam organiseren gebedsbijeenkomst na heftige gebeurtenissen

Een vijftal kerken in Alblasserdam organiseert dinsdagavond in de Ichtuskerk van het christelijke dorp een gebedsbijeenkomst. Dit vanwege de heftige gebeurtenissen van de afgelopen week in Alblasserdam. De gebedsbijeenkomst is ook te volgen via YouTube.

Afgelopen week werd Alblasserdam opgeschrikt door twee heftige gebeurtenissen. Twee jonge vrouwen van 18 en 19 jaar overleden vrijdag na een scooterongeluk. Later op de dag vond er op een zorgboerderij een schietpartij plaats. Daarbij kwamen een meisje van 16 jaar en een vrouw van 34 jaar om het leven. Daarnaast raakten er ook nog twee mensen zwaargewond. De 38-jarige dader van de schietpartij zit vast. Hij heeft inmiddels bekend ook verantwoordelijk te zijn voor de dood van de 60-jarige Johan Quist, de oprichter van RefoAnders die eerder veroordeeld werd voor misbruik. Quist was echter een willekeurig slachtoffer.

Zondag was er tijdens de dienst van de Ichtuskerk ook al aandacht voor de gebeurtenissen in het dorp. Nu hebben vijf kerken dus besloten om gezamenlijk een gebedsbijeenkomst te organiseren. Daarbij zal iedere kerk een inbreng hebben. De avond zal geopend worden door burgemeester Jaap Paans. Het begint op 19:30 uur en is hier te volgen op YouTube.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?