Gebedsrally Rome
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

11 mei 2022 door Patrick Goede

Honderden christenen bidden in Rome voor een geestelijke herleving in Italië

In Rome is een gebedsbijeenkomst georganiseerd waarbij onder andere voor een nieuw kerkplantingsinitiatief is gebeden. Meer dan 300 christenen uit hele land namen deel aan de bijeenkomst en wisselden met elkaar ervaringen uit over hoe ze de coronaperiode als kerk zijn doorgekomen, dat meldt Evangelical Focus.

Bij het hooggerechtshof in Rome werd gebeden voor gerechtigheid in de rechtszalen en tegen corruptie. Ook werden de rechters, advocaten en medewerkers voor Gods troon gebracht en werd er gebeden dat het rechtssysteem verder hervormd zou worden, in de richting van de Bijbelse standaard betreffende verantwoordelijkheid en eerlijkheid.

Vervolgens werd stilgestaan bij het hoofdkwartier van de landelijke televisie, de RAI. Er werd gebeden voor een hervorming van de zender en dat er veel christenen banen zouden gaan krijgen bij de zender zodat een Bijbels wereldbeeld verder gepromoot kan worden. 

Tot slot werd er ook nog voor een hervorming van het Vaticaan gebeden en het starten van een kerkplantingsinitiatief. "We baden voor een seizoen van reformatie, voor de bekering tot Christus, dat de evangelische invloed versterkt gaat worden", vertelt Liberato Vitale, diaken van de evangelische kerk Breccia di Roma San Paolo.

"De kerkplanters zullen in september beginnen met hun kerkdiensten, als God dat wil. Profetisch gezien zal deze nieuwe kerk de waarheid verkondigen tegenover de leugens van valse religie en alle seculiere verhalen die rondgaan", aldus Vitale.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?