Noorse pastors
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

10 mei 2022 door Patrick Goede

Noorse pastor gearresteerd en vastgezet in Turkse politiecel

Een Noorse pastor is afgelopen donderdag opgepakt en vervolgens vastgezet in een Turkse politiecel op het vliegveld van Istanbul. Kjell Haltorp was samen met reisgenoot pastor Birger Wroldsen op weg naar een christelijke conferentie in Turkije. Maar de twee kregen te horen dat ze op een zwarte lijst stonden. Waarom dat zo was werd hen niet duidelijk gemaakt. "Dat dit gebeurt getuigt van christenvervolging", aldus Haltrop.

De voorganger denkt namelijk dat hij werd opgepakt omdat de Turkse overheid niet wil dat hij het evangelie verspreidt onder de Turken. "Turkije is één van de lastigste landen geworden om het evangelie in te verspreiden. Ik verdenk iemand in het hotel ervan dat hij de autoriteiten getipt heeft over de conferentie", vertelt Haltorp aan Grimstad Adressetidende.

Pastor Briger Wroldsen mocht op het vliegveld verblijven terwijl Haltorp een "vreselijke nacht" had in de politiecel. Toch ervoer hij daar ook Gods zorg. De volgende dag mochten de twee pastors weer terugreizen naar Noorwegen. Haltrop is evangelist, schrijver en voorganger. Hij reist vaak naar het Midden-Oosten voor missionair werk. In 2012 en 2013 werd hij in Jordanië ook al eens opgepakt en vervolgens weer vrijgelaten.

"Ik ben een volwassen man en het is een vermoeidende aangelegenheid. Maar het belangrijkste is om kalm te blijven in zo'n situatie en niet in discussie te gaan met de politie-agenten. Zij doen ook maar gewoon hun werk", vertelde Haltrop aan het Norge Idag.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?