Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

11 mei 2022 door Jeffrey Schipper

Zijn Ananias en Saffira voor eeuwig verloren? GerGem-predikant antwoordt

"Laatst ontving ik een verhelderend inzicht over de eeuwige bestemming van Ananias en Saffira. Mij is altijd geleerd dat zij zowel de tijdelijke als eeuwige straf kregen na hun leugens tegen Petrus. Echter, op grond van de Bijbelteksten 1 Korinthe 11:27-32; 1 Korinthe 5:3 en 2 Samuël 14:14 zei laatst een Bijbelgetrouwe dominee uit het buitenland dat Ananias en Saffira de straf voor hun zonde nu hebben ondergaan, zodat hen die in de eeuwigheid niet zal worden toegerekend", aldus een vragensteller in de vragenrubriek van Refoweb.nl.

"De verheldering die u meent gekregen te hebben over de gevolgen van de zonde van Ananias en Saffira zijn in strijd met de Schrift", maakt ds. C. Harinck duidelijk. "Ananias en Saffira hebben de Heilige Geest gelogen en voor die zonde, zo zegt de Bijbel, is geen vergeving."

De gereformeerde gemeente-predikant onderstreept dat in Christus niet alle zonden worden vergeven. "Alle zonde, zegt Jezus, zal vergeven worden. Behalve die ene zonde, de zonde tegen de Heilige Geest. De persoon die zo ver gegaan is om moedwillig en tegen alle kennis daarvan het reddende werk van Jezus te lasteren (zie Mattheüs 12:22-24) zal deze zonde niet worden vergeven. Dan is men een grens overgegaan.

Ieder die vreest deze zonde gedaan te hebben, draagt daarin het bewijs dat hij of zij deze zonde niet heeft gedaan", aldus Harinck.

Lees zijn volledige antwoord op Refoweb.nl

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

K
Nergens staat dat Ananias en Safira DE zonde tegen de Heilige Geest begingen. En als je dan leest wat Harinck zelf schrijft over het willens en wetens lasteren , dan lijkt dat bij Ananias en Safira ook niet het geval te zijn.