Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

09 mei 2022 door Redactie

Christelijke hulporganisaties samen in actie voor kindsponsoring

Vier christelijke organisaties (Compassion, Red een Kind, Woord en Daad en World Vision) komen in de week van 8 tot 14 mei 2022 gezamenlijk in actie. Tijdens de Week van de Kindsponsoring zullen zij aandacht vragen voor kinderen die opgroeien in extreme armoede.

Voor de coronapandemie leefden 356 miljoen kinderen in extreme armoede. Dat aantal is de afgelopen twee jaar verder toegenomen. Veel kinderen zijn na lockdowns niet teruggekeerd naar school, omdat gezinnen in nood geen andere mogelijkheid zagen dan hun kinderen mee te laten werken of in te zetten als bron van inkomsten. Het gebrek aan onderwijs heeft grote gevolgen voor de toekomst van deze kinderen.

De vier christelijke hulporganisaties zien daarom aanleiding om gezamenlijk aandacht te vragen voor kindsponsoring in Nederland. Tiemen Westerduin is initiatiefnemer van de Week van de Kindsponsoring: ‘Ik vind het prachtig dat we samen optrekken als vier organisaties met eenzelfde droom: een wereld waarin geen enkel kind meer in extreme armoede leeft. Die droom is te groot voor één organisatie. Met elkaar, als organisaties en met alle sponsors, vormen we één beweging. Samen, vanuit Gods liefde, voor kinderen, tegen armoede.’

Ruim 80.000 sponsors investeren via Compassion, Red een Kind, Woord en Daad en World Vision in onderwijs, een veilige omgeving, gezondheidszorg en maaltijden voor zo'n 100.000 kinderen én hun gezinnen. Vanwege het grote aantal kinderen dat in armoede leeft hopen de organisaties meer mensen in Nederland te overtuigen dat zij verschil kunnen maken voor een kind in armoede.

Speciaal voor de Week van de Kindsponsoring ontwikkelden de vier organisaties daarom een test waarmee mensen kunnen ontdekken of kindsponsoring bij hen past. De test met zes vragen is te vinden op www.kindsponsoring.nl. Daarnaast delen de vier organisaties via diverse (media)kanalen verhalen van sponsors en sponsorkinderen, die de urgentie én de verbinding zichtbaar maken.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen