Stef Heerema
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

10 mei 2022 door Redactie

Deventer Denkt organiseert avond over de Bijbelse zondvloed, geologie en zoutlagen

Deventer Denkt nodigt u 18 mei uit voor een interessante avond over de Bijbelse zondvloed, geologie, zoutlagen en een aarde van 6000 jaar oud. Laat jij je verrassen?

Het ontstaan van leven door middel van evolutie vereist miljarden jaren. De consensus is dat aardlagen over zeer lange periodes zijn afgezet. Maar klopt dit wel? Er zijn allerlei kenmerken die duiden op snellere processen.

Zijn zoutlagen het gevolg van langdurige verdamping van zeewater, of is het vulkanisch gesteente? De Castile zoutformatie in Amerika bijvoorbeeld bestaat uit 418.000 dunne laagjes die in 209.000 jaren zouden zijn afgezet. Maar is een vulkanische oorsprong waarschijnlijker?

Zijn hunebedstenen langzaam van Zweden naar Drenthe geschoven in ijs verpakt, of in snel stromend water onder het ijs? Kunnen 80 kilometer dikke continenten wel langzaam over de aardbodem schuiven over duizenden kilometers? Is dat technisch mogelijk, of kan verschuiven alleen met een groter krachtenspel?

Woensdag 18 mei spreekt Stef Heerema (foto) over zijn onderzoek naar het ontstaan van aardlagen. Hij heeft gewerkt voor grote technische bedrijven als Fokker, Urenco, Cordis. Stef had een ingenieursbureau en publiceert internationaal over geologische catastrofes.

De avond wordt georganiseerd door Deventer Denkt. Het adres van de locatie zetten wij 16 mei op onze site, dit in verband met het aantal aanmeldingen en de locatie die aan de hand daarvan moet worden gehuurd. De avond duurt van 20:00 - 21:30 uur. De locatie gaat open om 19:30 uur en de lezing start om 20:00 uur. Na afloop van het praatje is er ruime gelegenheid voor het vraag- en antwoordgedeelte met de spreker. Aanmelden is niet verplicht, wel prettig (in verband met de te huren locatie). Toegang is gratis, wel is er een collecte om de onkosten te dekken.

Klik hier voor meer informatie

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Over welke vloed wordt hier nagedacht?

De eerst genoemde in de Bijbel Genesis 1:2? Waarin de tijd de "toenmalige wereld" is verzwolgen/vergaan met de kracht van het ijs Petrus 2. 3:5,6? Of de vloed genoemd in Petrus 2. 2:5 tentijde de "voortijd" toen de aarde alleen bedekt was met regen water?

Als we dat weten, begrijpen we pas heel veel tekstberichten in de Bijbel!