Nigeriaans dorpje (niet het betreffende)
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

09 mei 2022 door Redactie

Opnieuw islamitisch geweld in Nigeria: acht christenen omgekomen

Op 3 mei zijn in een christelijk dorp in Nigeria minimaal acht mensen omgekomen bij een aanval van de terreurgroep ISWAP (Islamitische Staat in West-Afrika), meldt Morning Star News. Strijders van ISWAP vielen het dorpje Kautikari binnen, schoten mensen neer, roofden huizen leeg en vernietigden ze daarna.

Musa Nkeki, een christen die in de buurt van Kautikari woont, stuurde Morning Star News tijdens de aanval een bericht: "Uw gebed is hard nodig zodat God ingrijpt." Ook Yohanna Daniel maakte melding van de aanval: "We hebben nu beveiliging nodig, voor het te laat is."

Honderden zouden het dorp inmiddels ontvlucht zijn. De aanval was de tweede in korte tijd in de omgeving; ISWAP viel in april het dorpje Yimirmugza binnen en ontvoerde toen zes christenen. Ook in januari en februari was Kautikari het slachtoffer van een aanslag toen ISWAP een kerk binnenviel, drie christenen doodden en christelijke vrouwen en kinderen ontvoerden. "Ze schoten op iedereen die ze zagen, en zorgden er zo voor dat alle christelijke inwoners vluchtten voor hun leven", vertelde Nkeki over die aanvallen.

Volgens bronnen van Morning Star News zouden er acht doden geïdentificeerd zijn en zijn er nog mensen vermist. Behalve de huizen is ook een militaire basis vernietigd door de islamitische terreurorganisatie.

CIP.nl en Open Doors slaan met de CIP Crowdfund de handen ineen om minimaal acht kerken te herbouwen. Met jouw steun herbouwen we de kerk van christenen als Charity.

Ja, natuurlijk help ik mee!

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen