Bert-Jan Ruissen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

06 mei 2022 door Redactie

SGP tegen EU-geld voor 'antisemitische schoolboeken'

Opnieuw is Europees belastinggeld gespendeerd aan Palestijnse schoolboeken vol antisemitisme. Bert-Jan Ruissen (SGP) heeft dat woensdag aan de kaak gesteld in het Europees Parlement. De EU geeft jaarlijks circa 30 miljoen euro subsidie aan scholen in Palestijnse gebieden. "Maar hun schoolboeken staan vol met oproepen tot haat en geweld. Dit brengt de vrede zeker niet dichterbij", zegt Ruissen. "Een recente studie toont dat de inhoud zelfs verslechtert."

Zo ontbreekt in de school-atlas een aanduiding van Israël. Bij natuurkunde moeten kinderen natuurkrachten uitrekenen van katapult die een steen afschiet naar Israëlische soldaten. De boeken verheerlijken ook aanslagen door zelfmoordenaars.

"De EU kan en mag dit niet langer tolereren", zei Ruissen. Hij vroeg de Europese Commissie om de subsidie te bevriezen. De EU zou het geld dan overmaken als de schoolboeken wel voldoen aan internationale standaarden van vrede en tolerantie.

De SGP en andere partijen bekritiseerden al eerder de Palestijnse schoolboeken. Daarentegen vinden vooral linkse fracties dat de subsidie vooral moet doorgaan. "We kunnen niet binnen de EU antisemitisme bestrijden, maar buiten de EU juist subsidiëren. Dit is onaanvaardbaar."

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

De EU wordt steeds meer één links-liberale club. Deze club heeft geen boodschap aan andere opvattingen dan de links-liberale. Sterker nog deze ideologie moeten alle onderdanen -lees landen- onderschrijven, anders hebben ze een probleem.

De macht van deze ideologische club wordt steeds sterker. Zorgelijk.

Ook Israël heeft er al problemen mee ondervonden. En nee die Palestijnse schoolboeken zullen niet veranderen, evenmin de Europese subsidie. Beiden zijn ideologische geïnspireerd.
Vakanties
Hier adverteren?