Filip Uijl
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

05 mei 2022 door Jeffrey Schipper

Voorlichter Filip Uijl vanwege meningsverschil weg bij Stichting Friedensstimme

Vanaf 1 mei Filip Uijl (39) niet meer bij Stichting Friedensstimme in dienst. "Dat was niet mijn keuze. Ik heb geprobeerd om een bij mij aanwezig groeiend onbehagen en gevoel vervreemding bij een aantal zaken bespreekbaar te maken. Daar zijn we niet in geslaagd. Voor mij betekende dat een gedwongen vertrek", laat hij via CIP.nl weten na berichtgeving hierover in het Reformatorisch Dagblad.

Bestuursvoorzitter ds. A. van der Zwan wijst in een reactie via het RD op "een meningsverschil tussen het bestuur en de directeur enerzijds en de heer Uijl anderzijds". De kloof tussen beide partijen is zo groot dat die volgens de christelijke gereformeerde predikant uit Dordrecht niet meer te dichten is. Uijl is sinds oktober vorig jaar niet meer actief namens Friedensstimme. Officieel is hij pas op 1 mei uit dienst getreden.

Friedensstimme zorgt al ruim veertig jaar voor ondersteuning van christenen in de voormalige Sovjet-Unie. Momenteel zijn ze met ruim 115 evangelisten verbonden. Zij verkondigen het Evangelie, Friedensstimme voorziet hen van lectuur en middelen voor vervoer. Om die reden dragen veel christenen in de reformatorische gezindte Friedensstimme een warm hart toe. De jaarlijkse ontmoetingsdag wordt in oktober altijd drukbezocht.

De vader van Filip, Rien Uijl, is de grondlegger van de stichting. Als mediawoordvoerder maakte hij het werk van Friedensstimme jarenlang bekend via presentaties in kerken, scholen en verenigingen. Vier jaar geleden was Rien Uijl te gast in het Family7-programma Uitgelicht!:

Lees hier meer over het werk van Stichting Friedensstimme.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Lijkt me typisch een interne aangelegenheid en het draagt m.i. niet bij aan een gezonde aandacht waar juist deze organisatie voor staat. Stel dat je bij elk meningsverschil in de talrijke organisaties en kerken die er zijn, dit telkens vermeldt, dan kan hierdoor de beeldvorming leiden tot onverschilligheid bij de lezer. Dit lijkt me echt geen nieuws waar de lezer op wacht. Maar.... mijn mening voor een betere. Kennelijk was de stem van de vrede in dit conflict, niet dominant.
Vakanties
Hier adverteren?