Pastor
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

06 mei 2022 door Patrick Goede

Gepensioneerde pastor stal vermoedelijk 357.000 dollar; geeft zichzelf aan

Een oud-voorganger van een kerk in Pennsylvania heeft vermoedelijk ruim 357.000 dollar van de kerk in eigen zak gestoken. Pastor Wayne Peck diende veertig jaar lang in de gemeente. In 2017 ging hij met pensioen en afgelopen dinsdag meldde hij zich vrijwillig bij het politiebureau om zichzelf aan te geven, dat meldt de Christian Post.

Peck is nu aangeklaagd voor diefstal en het ontvangen van gestolen goederen. Volgens detectives maakte de voorganger de grote sommen geld via cheques aan hemzelf en zijn vrouw over. De in totaal 357.000 dollar werd vervolgens gebruikt om de eigen hypotheek af te betalen en om te reizen, te eten en de rekeningen van nutsvoorzieningen te bekostigen.

De kerk deed eerder al een beroep op het Allegheny County District-advocatenkantoor toen ze onregelmatigheden in de betaalaccounts van de kerk ontdekten, dat meldt nieuwsplatform WPXI. De advocaat van Peck vindt het echter "schokkend dat de kerk er op deze manier voor gekozen heeft om een geschil op te lossen."

Verder wilde de advocaat van de voorganger niet ingaan op de kwestie. In 2012 ontvingen Peck en zijn vrouw nog een kerkelijke award voor hun pogingen om het homostandpunt van de Presbyteriaanse kerk te hervormen.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Mijn gedachten gaan dan uit naar de gelovige mens met een smalle beurs, die in emotie uit liefde voor de Heere, een aardige duit in het kerkzakje doet. Ik denk vooral aan gebeurtenissen in de megakerken in Amerika, waar voorspoed predikers gouden bergen beloven op verkeerde theologische gronden en zelf wonen in puissance. Onlangs werd dit toegegeven door een zeer bekende voorganger die overigens niet in een bescheiden huisje woonde. Ondanks emotie en opzwepende monneypreaching , nuchter omgaan met de inhoud van je portemonnee.