Nieuw Kerkelijk Peil
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

04 mei 2022 door Redactie

Nieuw Kerkelijk Peil geeft kerken inzicht in kwaliteiten en kansen

Kerkpunt biedt Nieuw Kerkelijk Peil aan waarmee kerken de gaven en talenten in hun gemeente peilen. Met dit onderzoeksinstrument van de PThU wil Kerkpunt lokale gemeenten helpen hun eigen vitaliteit te versterken. In een webinar op 24 mei introduceert Kerkpunt Nieuw Kerkelijk Peil voor belangstellenden.

Waarderende insteek
Met het onderzoek ontdekken kerken wat ze al in huis hebben. Nieuw Kerkelijk Peil onderzoekt negen kernkwaliteiten, die samen een breed beeld geven van de vitaliteit van een gemeente. Daarnaast gaat het onderzoek in op bezoekersstatistieken, wat gemeenteleden het meest waarderen aan hun gemeente en waar ze prioriteit aan willen geven. Ook brengt het onderzoek gaven en talenten van gemeenteleden in kaart.

Nieuw Kerkelijk Peil is gebaseerd op een enquête die ontwikkeld is door Australische kerkgenootschappen. Deze enquête is uitgegroeid tot een gebalanceerde, wetenschappelijk onderbouwde manier om het kerkelijk leven te peilen.

Toekomstgericht
Na aanmelding ontvangen kerken een onderzoekspakket. Gemeenteleden vullen een enquête van ca. 30 minuten in. De ingevulde enquêtes worden geanalyseerd en de deelnemende kerk ontvangt een gemeenteprofiel met de onderzoeksresultaten. Hiermee ontdekt de kerk waar ze nu staat, maar ook wat de mogelijkheden zijn voor de toekomst. Aanmelden voor het webinar of het aanvragen van het Nieuw Kerkelijk Peil kan via www.kerkpunt.nl.

Over Kerkpunt
Kerkpunt bestaat uit een team van adviseurs vanuit de werkvelden diaconaat, missionair werk, jeugdwerk, leidinggeven en liturgie. Kerkpunt is opgericht door de Gereformeerde Kerken vrijgemaakt en de Nederlands Gereformeerde Kerken. Ze heeft als missie: het praktisch inspireren en ondersteunen van geloofsgemeenschappen zodat door hen heen het Koninkrijk van God zichtbaar wordt voor elkaar en in de samenleving.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen